Promovisan projekat za regionalno poslovno povezivanje

19.09.2014. 10:48 / Izvor: SRNA
Promovisan projekat za regionalno poslovno povezivanje

Na sajmu poljoprivrede "Interagro 2014", koji se održava u Bijeljini, promovisan je projekat "Poslovni partneri iz Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske", namijenjen preduzećima koja namjeravaju da ostvare kontakte u regionu.

Na Trinaestom međunarodnom sajmu poljoprivrede "Interagro 2014", koji se održava u Bijeljini, promovisan je projekat "Poslovni partneri iz Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske", namijenjen preduzećima koja namjeravaju da ostvare kontakte u regionu.

Projekat, koji će poslužiti preduzetnicima regiona da prošire svoje tržište, te da ostvare bolji plasman roba i usluga, predstavili su profesor Dobrosav Radovanović i magistar Đorđe Jovičić, članovi stručnog tima beogradskog preduzeća za marketing "Y.A.M.C." /Yet Another Marketing Company/.

"Ovo je projekat koji služi poslovnom povezivanju preduzeća i namijenjen je svima koji žele da prošire svoje poslovanje i van granica zemalja kojima pripadaju, odnosno da pronađu poslovne partnere u regionu i tako ostvare nove poslovne kontakte", rekao je Jovičić gostima i izlagačima Sajma u Bijeljini.

On je napomenuo da se u posljednje vrijeme sve češće javljaju i opštine i gradovi iz ovog regiona kao poslovni partneri, nudeći uglavnom svoje industrijske zone, u kojima su infrastrukturno doveli te površine do nivoa za ulaganja potencijalnih investitora iz regiona.

Do sada je posredstvom beogradskog preduzeća "Y.A.M.C." usluge koristilo više od 700 preduzeća, opština i gradova iz regiona.

"Interagro 2014" ove godine se održava u znaku saradnje zemalja okruženja u slivu rijeke Save.

Predstavnik ove ekonomske regije sa 15 privrednih komora Slovenije, Hrvatske, BiH i Srbije Ranko Popović rekao je, obraćajući se posjetiocima i izlagačima, da je Bijeljina predstavnik proizvođača hrane u Republici Srpskoj i da je sajam u ovom gradu šansa za razmjenu iskustava i jačanje ekonomske saradnje u svim oblastima.

Osim promocija i prezentacija proizvoda i usluga, na sajamskoj manifestaciji biće održano i nekoliko stučnih predavanja iz oblasti agrara - o problemima u proizvodnji kukuruza u 2014. godini i predavanje "Sjetvena trnjina" o čemu će govoriti stručnjaci iz Banjaluke.

Sajam "Inteagro 2014" otvoren 17. septembra, a zatvaranje ove manifestacije je 20. septembra, kada će biti dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim izlagačima. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti