Promovisana android aplikacija Grada Prijedora

15.05.2014. 08:03 / Izvor: eKapija.ba
Promovisana android aplikacija Grada Prijedora

Riječ je o multifunkcionalnoj aplikaciji koja je dostupna na svim IOS i android prenosnim uređajima i koja na prvi pogled ima atraktivan dizajn, jasno definiše kategorije i mnogobrojne sadržaje.

Grad Prijedor jedan od je prvih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i BiH koja posjeduje svoju mobilnu aplikaciju, a koja je pod nazivom “Grad Prijedor“ promovisana prije dva dana u prostorijama Gradske uprave. Direktor  firme InAppsBH Admir Jakupović potvrdio je da je to bio projekat ove firme, čije je finansiranje sa oko 13 000 KM podržala Gradska uprava Prijedor.

"Riječ je o multifunkcionalnoj aplikaciji koja je dostupna na svim IOS i android prenosnim uređajima i koja na prvi pogled ima atraktivan dizajn, jasno  definiše kategorije i mnogobrojne sadržaje za razne korisnike usluga Gradske uprave", rekao je Jakupović.

On je dodao da je aplikacija dvojezična i da ima aktivnu mapu sa lokatorom i detaljnim prikazima pojedinih lokacija.

"Na ovaj način smo željeli da promovišemo  grad, njegove prirode ljepote i sadržaje koji su neophodni kako za turiste i goste grada, tako i potencijalne investitore koji mogu pronaći razne informacije na moderan i praktičan način“, rekao je Jakupović.

Direktor Turističke organizacije Prijedor Admira Ganić je istakla da je prvobitno bilo zamišljeno da to bude promocija turističkih sadržaja, te da je , budući da je Grad stao iza cijelog projekta koji nisu mogli sami finansirati, aplikacija dobila  cjelovit izgled i veoma korisna sa više aspekata.

"Kao što će svaki turista moći da vidi kako da dođe do prenoćišta, mjesta za kupovinu i aktivan odmor, tako će i brojni investitori moći da saznaju sve ono što im je neophodno za početak  ulaganja u ovu lokalnu zajednicu", istakla je Ganićeva.

Aplikacija se može preuzeti na mobilnim uređajima i sa zvanične stranice grada, a budući da je fleksibilna i u potpunosti dogradiva, iz Gradske uprave najavljuje brojne novine i različite sadržaje koji je zadovoljiti i najprobirljivije poznavaoce virtuelnog svijeta informacija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti