Promovisana biciklistička ruta "Stećci"

14.12.2019. 08:43 / Izvor: SRNA
Promovisana biciklistička ruta 'Stećci'

Brošura je promovisana u Centru za kulturu i informisanje u Loparama.

Udruženje za očuvanje baštine "Dijak" iz Priboja kod Lopara predstavilo je danas brošuru biciklističke rute "Stećci" čija je namjena razvoj turizma četiri majevičke opštine.

Na ovoj biciklističkoj ruti dugoj 85 kilometara turistički je označeno 12 lokacija među kojima dominiraju mjesta sa stećcima, srednjovjekovni manastir Rožanj, utvrđenje Stari grad Teočak i džamija Fehtija, spomen-park Vukosavci, jezera Mezgraja i Sniježnica i Novakova pećina.

Svaku od ovih lokacija članovi udruženja su, uz podršku mladih sa područja četiri majevičke opštine, uredili i na njima postavili turističke info-table koje opisuju kulturno-istorijski i prirodno-geografski značaj tih lokacija.

Sekretar udruženja "Dijak" Aleksandar Krstić rekao je na promociji da je brošura objavljena u okviru projekta "Međuentitetska akcija za mlade" čiji je cilj podstrek razvoju turizma kroz označavanje kulturnih i istorijskih lokacija na području opština Lopare i Ugljevik u Republici Srpskoj i federalnih opština Teočak i Sapna, koji finansira Ambasade SAD u BiH.

Promociji brošure prisustvovao je i zamjenik načelnika opštine Lopare Srećko Ilić koji je pohvalio aktiviste udruženja "Dijak" i njihov rad na afirmaciji turizma i kulture.

Brošura je promovisana u Centru za kulturu i informisanje u Loparama. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti