Promovisana četiri nova udžbenika za studente ekonomije

06.03.2013. 14:53 / Izvor: eKapija.ba
Promovisana četiri nova udžbenika za studente ekonomije
OTVORI GALERIJU

U Sarajevu je danas u hotelu Europa održana promocija novoizdatih univerzitetskih knjiga, čiji su autori predavači Sveučilišta/Univerziteta Vitez. Promociju je otvorio Slobodan Vujić, direktor VB Leasinga i profesor na ovom Univerzitetu.

U Sarajevu je danas u hotelu Europa održana promocija novoizdatih univerzitetskih knjiga, čiji su autori predavači Sveučilišta/Univerziteta Vitez.

Promociju je otvorio Slobodan Vujić, direktor VB Leasinga i profesor na ovom Univerzitetu, rekavši da u oblasti visokog obrazovanja postoji velika, nelojalna konkurencija, te da je teško ostati dosljedan svom putu. „Mi se trudimo ostati na pravom putu, a cilj naše promocije jeste da pokažemo ko su ljudi koji stoje iza Sveučilišta Vitez“, dodao je Vujić.

Inače VB Leasing je sponzor cijelog projekta, na čemu im je rektor Univerziteta Vitez Nikola Grabovac srdačno zahvalio: „Zahvaljujem se VB Leasingu što je našao mogućnosti i vremena da podrži ovaj naš projekat“.

Na promociji su predstavljena četiri djela: „Marketing lokacija“, autor Philip Kotlar i drugi, „Pisana djela na poslijediplomskih doktorskim studijama“ autor Ratko Zelenika, „Kvantitativni aspekt ekonomije i biznisa“ autori Miodrag Jovičević i Saša Vujić, te „Korporativno izvješćavanje, revizija i analiza“ autori Božo Vukoja i Bojana Katić.

Prilikom promocije prisutnima su se obratili redovni profesori Sveučilišta/Univerziteta Vitez Slobodan Vujić, Nikola Grabovac, Hasan Muratović, Boris Tihi, Kadrija Hodžić, Blagota Lučić, Saša Vujić, Jusuf Kumalić i Božo Vukoja.

Uz kratak osvrt na svaku knjigu, među kojima se nalazi i knjiga Philipa Kotlera, čiji je promotor Boris Tihi, naglašeno je da se radi o knjigama koje se koriste u radu i učenju sa studentima Univerziteta Vitez. Sve knjige su iz oblasti ekonomije.

„Univerzitet Vitez vođen je vizijom savremenog, kvalitetnog i svrsishodnog obrazovanja i želi svojim studentima pružiti obrazovanje po najvišim standardima. Profesori na ovom fakultetu renomirani su profesori, koji prate najnovije trendovi, imaju dugogodišnje iskustvo, a sam Univerzitet je razvio naučnu i poslovnu saradanju sa više akademskih institucija u BiH i šire.

Knjige koje danas promoviramo su rezultat višegodišnjeg znanstveno- istraživačkog rada naših profesora, a namjenjene su primarno studentima ekonomskih fakulteta ali mogu biti dobar alat svim intelektualcima i onima koji će to tek postati, menadžerima, poduzetnicima, ekonomskim stručnjacima, institucijama, znanstvenicima i općoj javnosti“, istakao je Nikola Grabovac, rektor Sveučilišta/Univerziteta Vitez.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti