Promovisano takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju​ RS

06.04.2018. 11:19 / Izvor: SRNA
Promovisano takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju​ RS

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju jučer je promovisano takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju Republike Srpske

Na Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju jučer je promovisano takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju Republike Srpske, a ovogodišnji nagradni fond za šest ekipa koje izbore plasman u finale iznosi 38.000 KM, dok su specijalne nagrade obezbijeđene i za najuspješniji studentski, odnosno srednjoškolski tim.

Promociju već 12. godinu organizuje Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske u saradnji sa resornim ministarstvom Srbije.

Zainteresovani za takmičenje mogu se prijaviti putem internet stranice http://inovacija.org/

Rok za prijavu je 20. april, a uslov je da inovatorski tim ima najmanje tri člana i već završenu inovaciju ili inovaciju koja bi do jeseni mogla bili dovedena do prototipa.

Portparol Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske Dragana Rađen kaže da je cilj tamičenja podsticanje inovativnosti i preduzetništva kroz razvoj tehnoloških inovacija koje bi našle primjenu u privredi.

Ona je istakla da nakon prijava slijedi eliminacioni krug u kojem se vrednuje isplativost i originalnost inovacije.

"Ono što je benefit ovog takmičenja je ciklus obuka za prijavljene timove, koji će trajati skoro do kraja godine, a na kojima će učesnici od stručnjaka moći da saznaju više na koji način da uobliče inovaciju, kako da napišu biznis plan ili dođu do potencijalnih investitora", kaže Rađenova.

Ona je navela primjer prvog pobjednika ovog takmičenja iz 2007. godine, koji je sa svojom vakuum presom razvio posao do te mjere da zapošljava oko 30 radnika i izvozi na sve kontinente.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti