Pronalaženje odgovarajućih kandidata najveći izazov za kompanije

14.03.2018. 09:40 / Izvor: Akta.ba

Prvi HR MEETUP (susret HR profesionalaca) u organizaciji kompanije Kolektiv/Posao.ba održan je jučer u Banjaluci, u Hotelu Jelena.

Prvi HR MEETUP (susret HR profesionalaca) u organizaciji kompanije Kolektiv/Posao.ba održan je jučer u Banjaluci, u Hotelu Jelena.

Na susretu se razgovaralo o problemima sa kojima se kompanije susreću prilikom zapošljavanje pravih ljudi.  Učesnici su imali priliku da čuju koje su to dobre prakse i mogućnosti olakšavanja procesa zapošljavanja, kao i da razmijene znanja i iskustva u području zapošljavanja i upravljanja ljudskim resursima.  HR MEETUP je okupio poslovne partnere kompanije Kolektiv,  HR profesionalce, vlasnike i direktore privatnih preduzeća.

Na susretu su bile prisutne kompanije iz Banjaluke, Doboja, Prnjavora i Laktaša i svi oni su imali priliku predstaviti izazove sa kojima se sreću u oblasti upravljanja ljudskim resursima te vlastite pozitivne prakse.

Organizator Meetup-a, kompanija Kolektiv je najpoznatija po Posao.ba - vodećem portalu za zapošljavanje u BiH, koji više od 14 godina spaja poslodavce i osobe koje traže posao u BiH i šire, te je pouzdani partner za više od 30.000 preduzeća i više od 300.000 tražilaca posla.

HR Meetup je samo jedna u nizu aktivnosti koje sprovodi Kolektiv u nastojanju da unaprijedi upravljanje ljudskim resursima u kompanijama te da poveže svoje klijente sa drugim biznisima i da podrži svaku vrstu B2B networkinga.

Nakon uspješnog HR Meetup-a u Banjaluci, kompanija Kolektiv/Posao.ba planira organizaciju sličnih susreta u Tuzli i Mostaru, kao i u drugim gradovima u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti