Propao i treći konkurs za popločavanje Vilsonovog

29.10.2007. 09:08 / Izvor: Oslobođenje
Propao i treći konkurs za popločavanje Vilsonovog

Popločavanje trotoara u Vilsonovom šetalištu sačekaće bolje dane i novu firmu jer, ni nakon trećeg konkursa, nije izabran izvođač radova za ovaj projekat. Razlog je to što su prijavljene firme dostavile falsifikovanu dokumentaciju, zbog čega će konkurs biti raspisan i po četvrti put.

Kako smo saznali od Nedžada Koldže, načelnika Općine Novo Sarajevo, certifikati firmi koje su se prijavile na konkurs poslani su na analizu, čiji su rezultati pokazali da je riječ o lažnim dokumentima.

"Ovaj način obmane investitora je apsurdan i mi ne želimo da ovakav projekt rade firme koje moraju da lažiraju certifikate o kvaliteti rada. Vilsonovo šetalište biće popločano kada se na konkurs prijavi firma sa potrebnom dokumentacijom koja je sto posto ispravna", istakao je Koldžo.

Na posljednjem konkursu dvije firme koje su se prijavile bile su In i Euroasfalt. Kako nisu imale materijal kojim bi trotoari trebali biti popločani, od dobavljača su zatražile atest za kamen koji nije smio biti stariji od šest mjeseci. Dobavljači su im te ateste uredno dostavili, međutim, nakon pregleda dokumentacije, komisija zadužena za odabir izvođača zaključila je da su atesti zapravo stari dvije godine i da su firme prepravile datume na njima.

Inače, za popločavanje trotoara u Vilsonovom šetalištu Općina i Ministarstvo prostornog uređenja Kantona obezbijedili su 800 hiljada maraka i prvobitno je bilo planirano da radovi počnu u avgustu, međutim, oni neće početi sve dok se ne nađe firma sa svom potrebnom dokumentacijom o kvaliteti rada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti