Propao tender za prodaju "Mostogradnje"

21.03.2008. 12:18 / Izvor: Tanjug
Propao tender za prodaju 'Mostogradnje'

(most kod Beške)

Agencija za privatizaciju saopštila je danas (21. mart 2008. godine) da je neuspeo tender za prodaju "Mostogradnje", jer se niko od zainteresovanih kupaca do krajnjeg roka za podnošenje ponuda - 25. januara nije prijavio.

Dokumentaciju za učeše na tenderu prethodno su otkupile dve kompanije - "Alpine" Beograd i "Strabag" iz Austrije.

Agencija za privatizaciju objavila je tender za "Mostogradnju" u novembru 2007. godine i prvobitni rok za dostavljanje ponuda bio je 17. decembar 2007. Agencija je potom taj rok produžila do 25. januara 2008.

"Mostogradnja" je, kako je navedeno u saopštenju, jedna od najuglednijih firmi iz oblasti građevinarstva u Srbiji. Od osnivanja 1945. godine, izgradila je 12 mostova preko Dunava, 16 mostova preko Save, uključujući i one u bivšoj Jugoslaviji i više od dve hiljade drugih mostova, ukupne dužine 250 km.

Među značajnim mostovima koje je do sad izgradila građevinska mašinerija "Mostogradnje" su most koji povezuje kopno i ostrvo Krk u Hrvatskoj, drumski most preko Dunava u Novom Sadu, železnički i drumski most preko Save u Beogradu, most preko Save u Zagrebu, most preko Njeguške reke, most preko reke Ibar u blizini Rožaja.

"Mostogradnja" je početkom osamdesetih godina prošlog veka svrstana u sam vrh svetskih lidera u izgradnji mostova i rangirana među 250 najvećih preduzeća u svetu, prema vrednosti ugovora sklopljenih sa stranim partnerima.

Firma je trenutno angažovana na izgradnji obilaznice oko Beograda, mosta kod Beške i na većim projektima u Novom Sadu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti