ProRecognition: Novi projekat pri Predstavništvu njemačke privrede u BiH

25.08.2020. 11:49 / Izvor: Akta.ba
ProRecognition: Novi projekat pri Predstavništvu njemačke privrede u BiH

Savjetovanje o priznavanju inostranih obrazovnih kvalifikacija u Njemačkoj.

Odlučili ste da živite i radite u Njemačkoj? Međutim, vaše obrazovanje niste stekli u Njemačkoj. Nikakav problem! Uz pomoć novog projekta Predstavništva njemačke privrede u BiH, možete saznati da li je vaša poslovna kvalifikacija priznata u Njemačkoj.

Cilj projekta ProRecognition je da zajedno sa lokalnim predstavništvima njemačke privrede, radnike sa državno priznatim poslovnim ili akademskim kvalifikacijama, savjetuje o mogućnostima priznavanja njihovih diploma u njihovim matičnim državama.

Kroz podršku Saveznog ministarstva za obrazovanje i nauku (Bundesministerium für Bildung und Forschung – BMBF) u saradnji sa Udruženjem njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHK) uspostavljeni su informativni i savjetodavni centri na ukupno 10 lokacija i to u Alžiru, Bosni i Hercegovini, Brazilu, Egipatu, Indiji, Iranu, Italiji, Kolumbiji, Poljskoj i Vijetnamu. 

Od 2020. godine Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini također nudi uslugu savjetovanja o priznavanju inostranih stručnih kvalifikacija u Njemačkoj.

"Mi vs informišemo o postupku priznavanja svjedodžbe/diplome, savjetujemo vas o vašim individualnim mogućnostima, te pružamo vam podršku pri podnošenju zahtjeva za priznavanje iste. Također, pratimo vas kroz tok postupka priznavanja i vaš dalji razvoj", navode iz AHK BiH.  

Ukoliko želite savjet o navedenom projektu ispunite kontakt FORMULARAcrobat Reader–u i pošaljite ga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti