Proslava preuzimanja kontrole bh. neba koštala građane oko 300.000 KM

11.12.2019. 12:13 / Izvor: Akta.ba
Proslava preuzimanja kontrole bh. neba koštala građane oko 300.000 KM

BHANSA je proslavu izdvojila 299.350,00 KM bez PDV-a, a novac je dobila kompanija DD Marketing doo Mostar.

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) organizovala je 6. decembra proslavu u Mostaru, a povodom dugo najavljivane kontrole zračnog prostora BiH.

BHANSA je za proslavu izdvojila 299.350,00 KM bez PDV-a, a novac je dobila kompanija DD Marketing doo Mostar, koja je pobijedila na tenderu na kojem su učestvovale još dvije kompanije.

Riječ je o sestrinskoj firmi agencije iz Zagreba koja je u februaru ove godine dobila i posao izrade strategije za organizaciju eventa za potrebe BHANSA-e koji je koštao 5.000 KM bez PDV-a.

Proslavi su prisustvovali predstavnici političkog, javnog i kulturnog života u BiH, partneri i direktori agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi iz europskih zemalja, direktori više javnih kompanija kao i predstavnici brojnih avio kompanija i drugi gosti.

Najviše zvanice iz političkog i društvenog života uživale su u gastronomskim delicijama i vatrometu, te nastupima Halida Bešlića, Nine Badrić, Aleksandre Radović i Ane Rucner.

Inače, BHANSA je za pripremu spektakla u pozivu za dostavu ponuda tražila scenaristu i redatelja sa iskustvom, zatim producenta, moderatora, supervizora kao i prevoditelja i hostese. 

Foto: FENA

Tražio se i izvođač pop muzike s najmanje pet izdanih studijskih albuma i/ili kompilacija; najmanje pet osvojenih nagrada na prestižnim muzičkim dodjelama u BiH i regiji, kao i završena muzička akademija (akademija umjetnosti) ili rasprodat koncert na lokaciji koja može primiti minimalno 20.000 ljudi.

Bila je potrebna i plesna grupa, klape, izvođači narodne muzike sa minimalno 30 godina scenskog iskustva, te izvođači koji sviraju instrument violončelo.

Podsjetimo, gornji dio neba iznad 10.000 metara nadmorske visine od 1998. kontrolirale su Hrvatska i Srbija. Očekuje se da preuzimanjem kontrole BHANSA povećati godišnji prihod za više od 13 miliona KM.

Iako je 4. decembar 2019. godine bio historijski dan za Bosnu i Hercegovinu kojim je BHANSA ispisala novu, svijetlu stranicu BiH kontrole letenja i civilnom vazduhoplovstvu, s druge strane stižu reakcije zbog rastrošnosti slavlja koje građane koštalo skoro 300.000 KM i koje je plaćeno novcem poreskih obveznika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti