Protekla zimska turistička sezona u RS-u nije ispunila očekivanja

06.04.2016. 12:14 / Izvor: SRNA
Protekla zimska turistička sezona u RS-u nije ispunila očekivanja

Govoreći o banjskom turizmu, Gluhaković je ocijenio da su primjetni pozitivni pomaci, jer je za 25 odsto bilo više turista u ovoj, nego u 2014. godini.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković ocijenio je da je protekla zimska turistička sezona u Srpskoj bila problematična i da nije ispunila očekivanja zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

"Nisu ispunjene planske projekcije Olimpijskog centra 'Jahorina' za proteklu turističku sezonu. Vlada Republike Srpske analizaraće situciju u ovom centru da bi naredna sezona bila uspješnija", rekao je Gluhaković Srni.

On je najavio da bi u narednom periodu trebalo da bude razmatran i status Olimpijskog centra "Jahorina".

"Pokušaćemo u ovoj godini da riješimo sve obaveze da bismo mogli početi pregovore sa potencijalnim investitorima ili kupcima ovog centra", dodao je Gluhaković.

Govoreći o banjskom turizmu, Gluhaković je ocijenio da su primjetni pozitivni pomaci, jer je za 25 odsto bilo više turista u ovoj, nego u 2014. godini.

"Posebno se ističe 'Banja Vrućica' koja je imala za 20 odsto više dolazaka stranih gostiju, nego prošle godine. Banjski turizam je naš značajan resurs u ukupnom razvoju turističke djelatnosti", kaže Gluhaković.

On je napomenuo da su veliki potencijal i banje "Slatina" kod Laktaša, "Dvorovi" kod Bijeljine i višegradska "Vilina vlas", koje bilježe veliki napredak.

Gluhaković smatra da Republika Srpska ima značajne kapacitete i u oblasti omladinskog turzma.

"Ove, kao i prošle godine, Ferijalni savez Republike Srpske ispunio je očekivanja, jer je organizovao različite manifestacije na Tjentišu. Imamo i značajne događaje u Banjaluci, među kojima su 'Demo fest' i 'Bir fest', što će sigurno povećati broj stranih gostiju u Srpskoj", zaključio je Gluhaković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti