Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pružena prilika mladim djevojkama da zakorače u svijet poduzetništva i ICT-a

28.03.2018. 07:36 / Izvor: Akta.ba

Mlade djevojke iz Budve, Nikšića, Banja Luke i Mostara okupile su se jučer u INTERA Tehnološkom Parku kako bi sudjelovale na dvodnevnoj radionici „Building entrepreneurial mindset“.

Radionica namijenjena djevojkama koje žele razvijati poduzetnički duh u ICT sektoru započela je interaktivnim panelom koji su činile žene predstavnice poduzetničkog, ICT i obrazovnog sektora, ali i javnih institucija i nevladinih organizacija.

Cilj panela bio je prijenos iskustava i najnovijih trendova iz svijeta poduzetništva i ICT-a te usporedba Bosne i Hercegovine i Crne Gore sa zemljama Europske unije kada se radi o poduzetništvu i tehnološkoj industriji.

Nakon panela djevojke su imale priliku osobno razgovarati sa svakom od panelistica kroz networking, što je bila savršena prilika za razmjenu mišljenja i dodatni prijenos entuzijazma i motivacije koji je mladim djevojkama itekako potreban. Poseban naglasak stavljen je na to da izazovi koji se danas stavljaju pred žene u poduzetničkom okruženju ne trebaju biti prijetnja već prilika za pozitivnu promjenu.

Drugi dan radionice bio je posvećen učenju o razvoju startup-a i poduzetništvu u cjelini. Sudionice su se upoznale s pojmovima poput poduzetništvo, društveno poduzetništvo, lean metodologija, i sl. te su im predstavljene mogućnosti razvoja i načini djelovanja u budućnosti.

Radionica „Building entrepreneurial mindset“ je prva u nizu radionica koje će se održati u sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“. Ostale radionice održat će se u Nikšiću i Budvi te su planirane i dvije studentske posjete partnerima iz Europske unije s ciljem razmjene najboljih praksi.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije u okviru programa Erasmus+. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti