Prva bescarinska poslovna zona u RS do kraja godine

16.06.2021. 11:58 / Izvor: Akta.ba
Prva bescarinska poslovna zona u RS do kraja godine

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević najavio je da će, sinhronizacijom rada Vlade Republike Srpske i opštine Bratunac, biti pokrenut rad prve bescarinske poslovne zone.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević najavio je da će, sinhronizacijom rada Vlade Republike Srpske i opštine Bratunac, biti pokrenut rad prve bescarinske poslovne zone u Republici Srpskoj kod novog graničnog prelaza sa Srbijom u bratunačkoj opštini.

"Upoznao sam ministra sa svim aktivnostima koje smo proveli do sada. Urađen je značajan dio posla, završena je izmjena regulacionog plana za obuhvat slobodne zone koju planiramo da radimo. Urađeni su određeni elaborati, studija ekonomske opravdanosti i idejni projekti, kako bi to sve izgledalo. Sve što smo planirali do sada urađeno je. Idemo dalјe što se tiče realizacije tog projekta i ja očekujem da ćemo prve privredne subjekte u slobodnoj zoni imate već do kraja ove godine", rekao je načelnik Rankić nakon završenog sastanka.

U obraćanju medijima ministar Petričević je istakao da Bratunac zaslužuje podršku u realizaciji pokretanja prve slobodne zone u Republici Srpskoj.

"Ovdje imaju jedan proaktivan pristup generalno svim aktivnostima koje se dešavaju u opštini. Bitno je istaći da ćemo kroz zajednički rad putem zaklјučaka sa zajedničke sjednice Vlade Republike Srpske i Vlade Republike Srbije obezbijediti uređenje infrastrukture unutar same zone. Po tom pitanju ćemo raditi intenzivno u narednom periodu. Iskoristićemo sve benefite koje ima opština Bratunac u smislu njenog položaja i dobre veze sa susjednim opštinama u Republici Srbiji", poručio je ministar Petričević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti