Prva e-Business konferencija okupit će više od 200 učesnika

20.09.2014. 08:11 / Izvor: eKapija.ba
Prva e-Business konferencija okupit će više od 200 učesnika

Prva stručna konferencija o elektronskom poslovanju pod nazivom "Elektronsko poslovanje Banjaluka 2014" /e-Business Conference/ biće održana u Banjaluci 23. i 24. septembra, a očekuje se da će okupiti 200 učesnika.

"Kako do veće uspješnosti poslovanja i manjih troškova pomoću e-Business-a u privatnom i javnom sektoru"?, glavno je pitanje kojim će se 23. i 24. septembra u hotelu "Bosna" baviti oko 200 učesnika Prve stručne konferencijе o elektronskom poslovanju "e-Business Conference Banja Luka 2014", poručeno je sa press konferencije koja je održana 19. septembra u restoranu kompanije Lanaco d.o.o. Banja Luka.

Predstavnicima medija obratili su se prof. dr Branko Dokić, dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, ispred inicijatora održavanja e-Business konferencije i mr Nebojša Ninić, ispred suorganizatora Konferencije.

"Ova regionalna konferencija okupiće eminentne autore  iz regiona i Evrope, predstavnike akademske zajednice, javnog i privatnog sektora. Smatramo da je pitanje elektronskog poslovanja jednako važno u svim ovim subjektima", istakao je prof dr. Branko Dokić i dodao da će na Konferenciji biti prezentovana 32 stručna rada ,među kojima su radovi key-note predavača, ali i radovi autora koje je po prijavama izabrao Programski odbor Konferencije.

Generalni menadžer kompanije "Lanaco" Nebojša Ninić naglasio je da elektronsko poslovanje doprinosi poboljšanju privrednog ambijenta, otvara nova radna mjesta i stvara efikasnije, brže i jeftinije poslovanje.

"Kada bi stvorili preduslove za elektronsko poslovanje i kada bi ga sad uveli, mogao bi se očekivati rast broja zaposlenih u roku od četiri godine za 10 odsto, što je ogromno za zemlju kakva je BiH, te rast bruto nacionalnog dohotka za otprilike 15 odsto", izjavio je Ninić. On je izrazio očekivanje da će se Republika Srpska i BiH u naredne četiri godine vrlo aktivno pozabaviti ovom tematikom i stvoriti zakonske pretpostavke za elektronsko poslovanje.

On je rekao da je EU uvela elektronsko poslovanje prije sedam godina, ističući da je godišnja ušteda samo na elektronskom poslovanju u trgovini u EU oko 220 milijardi eura.

Pokrovitelj e-Business Conference Banja Luka 2014  je Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, a inicijatori održavanja Konferencije su Elektrotehnički fakultet Banjaluka, Privredna komora RS i Agencija za bankarstvo Republike Srpske.  Suorganizatori Prve stručne konferencije o elektronskom poslovanju su preduzeća Lanaco d.o.o. Banjaluka, InfoExpert d.o.o. Banjaluka i InfoDom grupa. 

Generalni sponzor konferencije je PricewaterhouseCoopers (PwC) Srbija, članica mreže ugledne britanske Konsultantske kuće PwC, dok je generalni medijski pokrovitelj Alternativna televizija Banjaluka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti