Prva predavanja na Festivalu savremene žene premašila sva očekivanja

21.04.2018. 08:07 / Izvor: Akta.ba
Prva predavanja na Festivalu savremene žene premašila sva očekivanja
OTVORI GALERIJU

Velike simpatije svih prisutnih privukle su smirene, nasmijane, pozitivne i vedre Tatjana Jevđović i Aleksandra Kuvač Podany.

Nakon što je sinoć na spektakularan način započeo Prvi međunarodni Festival savremene žene 2018. u Tuzli, prvi dan predavanja i panela je definitivno premašio sva očekivanja posjetitelja, ali i organizatora.

Već od samog jutra, Hotel Tuzlu su preplavili brojni gosti koji su željni iščekivali predavanja koja su odabrali da slušaju, a pozitivne energije nije manjkalo. Priliku da na svojevrstan način otvore predavanja i svojim iskustvima podstaknu sve prisutne imale su žene iz Udruženja poslodavaca Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a pridružila im se i članica Udruženja iz Beča, te su govorile na temu “Žene – novi stub ekonomije”.

Nakon toga je uslijedilo predavanje vrlo dragog lica sa TV ekrana, Dejane Rosuljaš koja je velikom broju žena ispričala svoj put i ohrabrila ih da uvijek mogu više i bolje od onoga što same očekuju.

Paralelno sa ovim predavanjem, fantastična Vanja Matić iz misije OSCE-a je govorila o ženama i sigurnosti, te perspektivi organizacije za sigurnu saradnju u Evropi.

Velike simpatije svih prisutnih privukle su smirene, nasmijane, pozitivne i vedre Tatjana Jevđović i Aleksandra Kuvač Podany koje su iznijele svoja dosadašnja iskustva i prenijele sjajnu energiju i znanje o holizmu.

Za svako predavanja do sada je vladalo veliko interesovanje, a obuhvaćene su različite teme: od poduzetništva, nauke, lifestyle-a, fitnessa, a još mnogo toga je pred nama i do kraja ovog prvog festivalskog dana, ali i u narednim danima.

Svoje predavanje su održali i predstavnici Oriflame kozmetike, a da su žene kad se udruže nevjerovatno jake dokazale su Ivana Matić (Women in Adria), Svetlana Stefanović (Evropski pokret u Srbiji), te Dženita Zirdum (RAP poslovna žena). O uticaju žena u medijima govorile su, sa velikim iskustvom iza sebe, Vesna Andree Zaimović (Radio Sarajevo), Leila Bičakčić (CIN) i Belma Pećanin (Gracija) .

Svako je do sada mogao pronaći pravu temu za sebe, upiti mnogo dobre energije te mnogo naučiti. Ženska snaga odiše Tuzlom i cijelim regionom, a međunarodni paneli “Žene u muškom biznisu” i Ženska snaga brenda” su odisale uspjehom, mladim damama pred kojima su nevjerovatne karijere.

To su: Jovana Marković Vidaković (Avaz), Azra Pilav (Mita), Andrea Tomašević Kolenda (AS Group), te Jelena Babić (Guma M), Renata Karpe (British American Tobacco), te Daniela Yemunović Petrović (Milenijum Šped).

Salvu emocija izazvale su i nevjerovatne dame koje su svojim životnim pričama i odlučnim putevima motivisale brojne gošće predavanja. One su Nermina Mujić i Sanita Dizdarević, fitness instruktorke na čijem panelu su puštene i suze.

Na pauzi je organizacioni tim Festivala zajedno sa sjajnim ženama iz naše zemlje i regiona posjetio Panonska jezera, gdje je upriličen i ručak sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem.

Pred nama je još mnogo toga, mnogo zanimljivih tema, nevjerovatnih gošći, predavanja i susreta, a Festival je definitivno opravdao onaj slogan da je “ovo mjesto na kojem želite biti”.

U nastavku prvog festivalskog dana nas očekuju sportske, poduzetničke priče, priče o ljepoti, zdravlju, te feng shui-u.

U 17h nas očekuje predavanje na temu: Korporativno upravljanje ženskom rukom, na kojem će govoriti velika imena: Gordana Kovačević; direktorica Ericsson Nikola Tesla, Bisera Hadžialjević, direktorica Energoinvesta, Ljiljana Kunosić, izvršna direktorica kompanije Bingo, te Marina Nevrt, direktorica Orbico Beauty.

U istom tom terminu, ali na drugoj lokaciji očekuje nas predavanje na temu “Novi trendovi ljepote” na kojem će svoja iskustva podijeliti: Martina Biletić Baban (INOMA), Mersiha Drinjaković (Gracija), Jelena Joksimović (Ljepota i zdravlje), te Vanja Lisac (Foto Lisac).

Nakon toga će uslijediti predavanje na temu Feng shui gdje će govoriti Sandra Drinčić sa Feng shui instituta, a paralelno će na temu sporta svoja nevjerovatna iskustva iznijeti Razija Mujanović i Mara Lakić.

Festival savremene žene je definitivno mjesto na kojem želite biti, a da je tako dokazuju i sjajni utisci svih naših posjetitelja.

Festival će trajati do 22. aprila, a još uvijek imate priliku da posjetite neke od sjajnih događaja i predavanja.

festival.zenski.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti