Prva prodaja dionica u vlasništvu države putem SASE

07.08.2007. 15:25 / Izvor: Pristop BH
Prva prodaja dionica u vlasništvu države putem SASE

Sarajevske berza – burza vrijednosnih papira je donijela Odluku o terminu prve vanredne aukcije kojom će se prodavati dionice u vlasništvu Federacije Bosne i Hercegovine.

Vanredna aukcija za prodaju ovih dionica održat će se u ponedjeljak, 27. 08. 2007. godine, s tim da zainteresovani kupci mogu od srijede, 08. 08. 2007. godine svojim brokerima davati naloge za kupovinu putem kojih će učestvovati u vanrednoj aukciji.

Predmet prodaje je 18.918 dionica emitenta "Interšped" d.d. Sarajevo. Minimalna cijena po dionici iznosi 21,81 KM. Ukoliko građani žele da učestvuju u ovoj vanrednoj aukciji, potrebno je da to naglase svom brokeru, te da izdaju odgovarajući nalog za kupovinu za simbol ISPSRK2-A (oznaka "–A" označava dionice koje se prodaju putem vanredne aukcije).

Navedena prodaja će se izvršiti na osnovu novog Pravilnika o vanrednim aukcijama koji je Berza donijela krajem jula 2007. godine i na koji je Komisija za vrijednosne papire FBiH dala potrebnu saglasnost. Izmjena prethodnog Pravilnika postala je neophodna kako bi se i malim investitorima omogućilo učestvovanje u kupovini državnih dionica.

Želimo da naglasimo da se trgovina ostalim dionicama ovog emitenta nastavlja i dalje pod starim simbolom ISPSRK2.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti