Prvi avion Qatar Airwaysa sletio na Sarajevski aerodrom

31.10.2017. 12:25 / Izvor: Fena

Letovi na novouspostavljenoj direktnoj avioliniji ka glavnom gradu Bosne i Hercegovine odvijat će se četiri puta sedmično.

Prvi avion kompanije Qatar Airways, na relaciji Doha - Sarajevo, sletio je danas na Međunarodni aerodrom u Sarajevu, gdje je pozdravljen tradicionalnim vodenim topovima.

Letovi na novouspostavljenoj direktnoj avioliniji ka glavnom gradu Bosne i Hercegovine odvijat će se četiri puta sedmično, nedjeljom, utorkom, srijedom i petkom, a let će trajati šest sati.

Izvršni direktor Qatar Airways grupacije Akbar Al Baker doputovao je tim inauguralnim letom, zajedno sa ambasadorom BiH u Kataru ambasadorom Tarikom Sadovićem, čija je podrška i dovela do uspostavljanja ove usluge.

Glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut kazala je da im je velika čast što jedna od najboljih avio-kompanija, po izboru putnika, počinje svoje letove sa Sarajevskog aerodroma.

"Veliko zadovoljstvo nam je što je Qatar Airways prepoznao Sarajevo kao perspektivnu turističku i poslovnu destinaciju", istakla je.

Kako je kazala u izjavi za medije, ova zrakoplovna veza znatno će olakšati putovanja i sve većem broju bosanskohercegovačkih državljana koji žive i rade u Kataru. Osim toga, povećat će se broj turističkih posjeta BiH.

"Konačno, ta linija će omogućiti sve većem broju putnika iz BiH da se sa samo jednim presjedanjem u Dohi spoje sa 150 destinacija svuda gdje ta prestižna aviokompanija leti", dodala je.

Qatar Airways je nacionalna aviokompanija države Katar i jedna od najbrže rastućih aviokompanija u svijetu. Kompanije posluje 20 godina i posjeduje najmlađu flotu na svijetu te leti u više od 150 poslovnih i turističkih destinacija na šest kontinenata.

Qatar Airways je već šesta aviokompanija koja je ove godine započela operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, čime najveći aerodrom u BiH nastavlja rast na svim poljima, što direktno doprinosi jačanju ekonomske slike BiH i razvoju njenih turističkih potencijala. Također, omogućava građanima BiH sve širi izbor kada su u pitanju evropske i svjetske destinacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti