Prvi inovativni probiotik PharmaS PROBalans na tržištu BiH

24.02.2014. 13:45 / Izvor: eKapija.ba
Prvi inovativni probiotik PharmaS PROBalans na tržištu BiH

Farmaceutska kompanija PharmaS pokrenula je CHC diviziju, u sklopu koje je i predstavila prvi dodatak prehrani - inovativni probiotik PharmaS PROBalans, namijenjen postizanju i održavanju ravnoteže probave i metabolizma.

Farmaceutska kompanija PharmaS pokrenula je CHC diviziju, u sklopu koje je i predstavila prvi dodatak prehrani -  inovativni probiotik PharmaS PROBalans, namijenjen postizanju i održavanju ravnoteže probave i metabolizma. U odnosu na druge slične proizvode, PharmaS PROBalans ima i niz drugih sastojaka koji regulišu crijevnu floru, jačaju imunitet te imaju protivupalni učinak na sistem probave i uravnotežuju metabolizam. Probiotik je trenutačno u postupku patentne zaštite za cijeli svijet, a s obzirom da je u potpunosti razvijen i proizvodit će se unutar PharmaSa, uložena su velika sredstva u opremanje razvojno-analitičkog laboratorija, te pogona za proizvodnju dodataka prehrani.

"PharmaS PROBalans sadrži inovativnu formulu i jedinstvenu kombinaciju sastojaka, a koristi se za brzo uspostavljanje prirodne ravnoteže i regulaciju crijevne mikroflore. Tome doprinosi sinergijsko djelovanje probiotskih sojeva, apigenin iz cvijeta kamilice, ekstrakt paprene metvice za protivupalno djelovanje te cink i vitamin B6 kao potpora metabolizmu", rekao je direktor PharmaSa u BiH Damir Hadžibegić te dodao kako se PROBalans već može naći u svim apotekama u BiH. U sljedećem razdoblju kompanija planira na tržište lansirati još dodataka prehrani, od kojih je prvi iz područja ženskog zdravlja. "Glavno obilježje PharmaSa i njegovih proizvoda je inovativnost - tokom cijelog procesa od razvoja proizvoda do samog pakovanja što je vidljivo i na PROBalansu putem 3D naljepnice koja je novi element na ovakvim i sličnim proizvodima", naglasio je Damir Hadžibegić.

PharmaS PROBalans je ujedno i jedini probiotik za probavu i reguliranje crijevne mikroflore koji sadrži prirodni apigenin. Upravo značajna količina flavonoida apigenina, dragocjenog ekstrakta kamilice, ima antioksidativno, protivupalno i antikancerogeno djelovanje, a i djeluje puno brže od ostalih sličnih preparata. Uz sve to ovaj probiotik pomaže kod nadutosti, zatvora i dijareje te olakšava probavne probleme na putovanjima. Također, pomaže kod sindroma iritabilnog crijeva, smanjuje negativno djelovanje antibiotika na probavni sistem, te djeluje kod crijevnih virusnih i bakterijskih infekcija.

Jedna od novosti je i želučanootporna vegetabilna kapsula čime se omogućava da veći broj dobrih probiotičkih bakterija uspiju preživjeti kiseli medij želučanog soka i njihov prolaz u tanko i debelo crijevo čime se postiže puna efikasnost PharmaS PROBalansa koji je pogodan i za vegetarijance i vegane.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti