Prvi modul Targer Leadership Programa održan u Sarajevu

23.05.2018. 12:35 / Izvor: Akta.ba
Prvi modul Targer Leadership Programa održan u Sarajevu

Prema prvim impresijama učesnika i predavača, Leadership Excellence Program bi mogao postati značajna adresa sa razvoj poslovnih vještina i razmjenu iskustava.

Treningom prvog modula koji je održan 18 i 19.maja 2018.godine u Sarajevu, zvanično je počeo Targer Leadership Excellence Program. Prva generacija Targer Leadership programa okuplja 14 učesnika; vlasnike, direktore i profesionalne menadžere šest značajnih srednjih i velikih firmi u Bosni i Hercegovini. Prema prvim impresijama učesnika i predavača, Leadership Excellence Program bi mogao postati značajna adresa sa razvoj poslovnih vještina i razmjenu iskustava o problemima sa kojima se danas suočavaju firme i njihovi vlasnici i lideri u BiH.

Leadership program čini deset treninga iz oblasti menadžmenta i upravljanja, unapređenja procesa, supply chain managementa i menadžmenta ljudskih resursa, tako da pokrivaju sve funkcionalne oblasti i paket vještina potrebnih za upravljanje i strateško vođenje kompanije prema kvalitetnijim odnosima i efikasnijim procesima. Rezultat je iskustava Targer konsultanata i zaključaka o potrebama bh.firmi u pogledu edukacija i razvoja zaposlenih. Predavački tim Targera čine: dr. Alan Lisica, Tarik Kadrispahić, Jasmin Valjevac, dr. Hadis Bajrić, Damir Hotić, Damir Delić Đuljić, Anela Kukuljac, Zoran Đurđević, dr. Kasim Tatić i dr. Ramo Palalić. Pored toga, učesnici će imati priliku raditi i sa gostima iz privrede, koji će učestvovati u nekoliko modula.

Dvodnevni treninzi će biti posvećeni sljedećim temama:
- Proizvodni, operativni i projektni menadžment
- Timski rad, zajedničko donošenje i sprovođenje odluka
- B2B marketing i prodaja
- Leadership – vještine rukovođenja
- Supply chain management
- Vještine prezentiranja, moderiranja, pregovaranja i lične efikasnosti
- Finansije za poslovno odlučivanje
- Menadžment ljudskih resursa
- Lean six sigma yellow belt – za menadžere
- Budućnost biznisa i industrije

„Učesnici programa su top menadžeri i vlasnici vrlo značajnih i složenih poslovnih sistema. Ovo je prva generacija, zahvalni smo za povjerenje i podršku u ovom momentu. Vjerujem da ćemo kroz ovaj program izgraditi dodatnu bazu znanja i iskustava, što je pretpostavka za još efikasnije i kvalitetnije upravljanje, i dugoročnu održivost i razvoj ovih firmi“, rekao je direktor firme Targer E&C Tarik Kadrispahić.

Drugi modul, posvećen vještinama timskog rada, uspjehu u perspektivi zajedničkog i dobrom funkcionisanju sa kolegama i uposlenicima, bit će održan 22 i 23. juna ove godine u Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti