Vijesti

Prvi video oglas za zapošljavanje u BiH na internet portalu Posao.ba

22.02.2008. 10:08 / Izvor: Fena

Internetski portal Posao.ba objavio je prvi video oglas za zapošljavanje u BiH, saopćeno je jučer.

Potaknut novim trendovima na Internetu, Posao.ba je omogućio kompanijama da se i na ovaj način predstave potencijalnim zaposlenicima kako bi ih što bolje upoznali s pozicijom za koju se prijavljuju, ali i privukli najbolje kandidate.

Oni koji traže posao bolje će se upoznati s različitim zanimanjima jer će ovim putem saznati više o tome kako izgleda radni dan na nekoj poziciji, koje su dužnosti i odgovornosti te odmah saznati da li to radno mjesto odgovara njihovim vještinama, kvalifikacijama i afinitetima.

Organizacija koja je u BiH prva prepoznala prednost ovakovog načina predstavljanja je Mikrokreditna organizacija Mikra.

Jedna od njenih zaposlenica je potencijalnim kandidatima predstavila zanimanje mikrokreditnog promotera. Za ovo zanimanje organizacija se odlučila jer je veoma dinamično i atraktivno zanimanje s kojim u Mikri postoji izvrsna prilika za edukaciju i napredovanje, saopćeno je.

Nermana Ajanović-Hajdarpašić, voditeljica marketinga portala Posao.ba, izjavila je da se video oglas za zapošljavanje već od jučer može pogledati na portalu i izrazila nadu da će to zajedno s poslodavcima doprinijeti poboljšanju situacije na bh. tržištu rada

Video oglas se možete pogledati na adresi: www.posao.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti