Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Prvo projektanti malo "promašili" gabarite, a sad se čekaju papiri

12.03.2018. 09:43 / Izvor: Avaz.ba

Gradnja podzemne garaže u Kolodvorskoj ulici u Novom Sarajevu dogovorena je sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo 2016. godine. Od tada, još se nije maklo sa mrtve tačke, iako su riješeni svi imovinskopravni odnosi.

Parking-mjesta

Gradnja je planirana na jednoj od najprometnijih lokacija, gdje se stanari svakodnevno bore za parking-mjesta.

Kako su nam rekli iz Općine Novo Sarajevo, oni su izdali urbanističku saglasnost za gradnju i vanjsko uređenje s kolskim i pješačkim saobraćajnicama.

"Izdali smo i urbanističku saglasnost za izvođenje geotehničkih radova radi izrade projektne dokumentacije i gradnje podzemne garaže. Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole još nije podnio Zavod za izgradnju KS, koji ga podnosi u ime Ministarstva saobraćaja KS i Općine Novo Sarajevo", kazali su nam iz Općine.

Projektanti koje je angažirao Zavod za izgradnju, prilikom crtanja idejnog i izvedbenog projekta svih faza gradnje garaže "promašili" su prošle godine gabarite i ucrtali je na pogrešnoj lokaciji pa je zbog toga kasnilo i izdavanje urbanističke dozvole.

Dvije etaže

Prema podacima o javnim nabavkama, Zavod za izgradnju još nije planirao tender za izbor izvođača. Novac za gradnju osiguralo je Ministarstvo saobraćaja KS, i to više od dva miliona maraka, a Općina je osigurala zemljište. Planirano je da garaža bude na dvije etaže sa 230 parking-mjesta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti