Prvostepena komisija odabrala finaliste "DOBRO 09"

05.12.2008. 13:40 / Izvor: eKapija.ba
Prvostepena komisija odabrala finaliste 'DOBRO 09'

Izbor društveno odgovornog preduzeća godine, Dobro 09, u organizaciji Fondacije Mozaik je ušao u finalnu fazu. Prvostepena komisija, sastavljena od relevantnih stručnjaka, odabrala je osam finalista. Članovi Prvostepene komisije su na osnovu dostavljenih aplikacija odabrali preduzeća koja su tokom protekle godine svojim aktivnostima pokazala da brinu o zajednici u kojoj djeluju, svojim uposlenicima i životnoj okolini.

Finalisti u kategoriji "Korporativna filantropija" (veliko/srednje preduzeće) su BH Telecom d.d. Sarajevo, Bobar Grupa i Širbegović d.o.o., dok su finalisti u kategoriji „Odgovorne poslovne prakse“ (veliko/srednje preduzeće) Coca Cola Hellenic BiH, Mi-Bospo i Podravka d.o.o. Sarajevo, navodi se u saopćenju.

"U kategoriji mala/mikro preduzeća, na žalost, nismo dobili dovoljan broj preduzeća koja zadovoljavaju osnovne kriterije, pa je preporuka Prvostepene komisije Vrhovnoj komisiji da se preduzeću Herba Krajina d.o.o. dodijeli specijalna nagrada u oblasti "Odgovorne poslovne prakse", a preduzeću Procter & Gamble Sarajevo d.o.o. u oblasti "Korporativna filantropija". Vrhovna komisija će oba preduzeća uzeti u obzir za prestižnu titulu društveno odgovornog preduzeća godine", rekla je Emira Mešanović, izvršna direktorica "CSR Plus" koja je vodila sastanak Prvostepene komisije.

"Prvostepena komisija je imala izuzetno težak zadatak da na osnovu pristiglih aplikacija odabere one najbolje. Naredni korak su verifikacijske posjete finalistima, kako bi Vrhovna komisija imala dovoljno informacija za odabir pobjednika.“, istakao je Zoran Puljić, direktor Mozaika.

Fondacija Mozaik želi ovim izborom da promovira uspješne primjere društveno odgovornog poslovanja, kao i sam koncept društvene odgovornosti i da na uspješnim primjerima pokaže da je "dobro biti dobar".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti