Pušten ponovo dvosmjerni saobraćaj kroz tunele u Vranduku

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Pušten ponovo dvosmjerni saobraćaj kroz tunele u Vranduku

01.11.2019. 07:57 / Izvor: Fena

Javno preduzeće Ceste Federacije Bosne i Hercegovine od 5 do 21 sat je ponovo uspostavilo dvosmjerni saobraćaj kroz tunele u zeničkom naselju Vranduk - potvrdio je Feni Nijaz Hadžikadunić iz JP Ceste FBiH.

"Dobili smo saglasnost od Federalnog ministarstva prometa i komunikacija te od danas je od pet sati ujutro, na snagu stupa novi režim saobraćaja kroz tunele u Vranduku", dodao je Hadžikadunić, koji je u ulozi predstavnika investitora obišao gradilište u Vranduku.

Ističe kako su izvođači radova završili planirane radove, ugrađena su i dva sloja tampona, ukupno 12 centimetara asfalta, dok će završni, "habajući“ sloj asfalta debljine četiri centimetra, biti nanesen na proljeće 2020. godine.

"Novi režim saobraćaja podrazumijeva da će se u periodu od 5 do 21 sat saobraćaj odvijati u oba smjera, a od 21 do 00.30 sati jednosmjerno i naizmjenično. U periodu od 00.30 do pet sati ujutro bit će potpuna obustava saobraćaja kroz ove tunele kako bi se ugradila zaštitna i druga oprema", najavljuje Hadžikadunić.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Vijesti