PwC proslavio 15. godišnjicu uspješnog poslovanja u BiH

28.11.2018. 07:47 / Izvor: Akta.ba
PwC proslavio 15. godišnjicu uspješnog poslovanja u BiH

Brojne zvanice i zaposlenici PwC proslavili su 15. rođendan PwC BiH uz ceremoniju na kojoj su dodijeljene nagrade mladim inovatorima -

U četvrtak, 22. novembra 2018. godine u sarajevskoj Vijećnici okupili su se brojni prijatelji, partneri i zaposlenici PwC povodom proslave 15 godina uspješnog poslovanja PwC u Bosni i Hercegovini.

PwC je mreža kompanija koje posluju u 158 zemalja, zapošljavaju više od 250.000 ljudi i pružaju kvalitetne usluge iz oblasti revizije, porezno-pravnog savjetovanja i konsaltinga. PwC zaposlenici rade zajedno na postizanju zajedničkog cilja, a to je izgradnja povjerenja u društvu i pronalaženje rješenja za ključna pitanja. Od svog osnivanja  2003. godine, pa do danas, PwC BiH ima dva pravna lica i pridruženu advokatsku kancelariju.

"Poslovanje u BiH počeli smo 2003. godine i tada nas je bilo samo 5, bili smo poput startup firme. Danas sa ponosom mogu reći da zapošljavamo više od  5o ljudi", istakao je Mirza Bihorac, direktor PwC BiH kao domaćin ovog događaja, kratko se osvrnuvši na poziciju PwC BiH prije 15 godina i sada.

"Mi smo i globalni i lokalni. Mi smo veliki, uzimajući u obzir šta smo napravili  za 15 godina, ali smo i mali, s obzirom na ono što želimo da postanemo u budućnosti", Mirza Bihorac, direktor PwC BiH.

Obraćanje Bihorac Mirze, direktora PwC BiH

Svečana ceremonija otvorena je kratkim osvrtom na historijat i poslovanje ove kompanije u BiH, te uticaj na poslovnu zajednicu. Emmanuel Koenig, PwC partner nadležan za poslovanje PwC BiH, kao i za PwC jugoistočne Evrope, istakao je opredjeljenje i  posvećenost PwC-a razvoju, inovacijama i uvođenju novih standarda u poslovanje, te se osvrnuo na jedan on najboljih primjera saradnje PwC stručnjaka sa korisninicima projekata podrške u našoj regiji, a kroz različite programe i fondove. Među počasnim zvanicama proslave bio je i  britanski ambasador u BiH, Nj.E. Matthew Field, koji se ovom prilikom zahvalio PwC BiH za odličnu saradnju sa Britanskom Ambasadom u BiH, te izrazio nadu da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

Obraćanje  britanskog ambasadora u BiH, Nj.E. Matthew Field

PwC ima globalno iskustvo u radu na projektima podrške u rješavanju problema društvene zajednice i razvoju mladih.

"Spoj našeg globalnog iskustva i lokalne mladosti i inovativnosti doprinosi ostvarenju naše misije: rješavanju važnih problema zajednice i izgradnji povjerenja, ali i pomaže mladim ljudima da realizuju svoje ideje", Mubera Brković, direktorica u Odjelu za porezne i pravne usluge.

Kao vid podrške mladima, PwC BiH je organizovao takmičenje studenata na temu “Sjajni umovi grade pametne gradove”, s ciljem generisanja ideja za rješavanje aktuelnih problema u lokalnim zajednicama.Učešće na takmičenju su uzeli timovi sa 5 fakulteta iz BiH, a stručni žiri je nagradu u iznosu od 3.000 BAM za najbolju ideju dodijelio timu sa Mašinskog fakulteta Istočno Sarajevo.

Slika pobjedničkog tima sa ostalim takmičarima i predstavnicima PwC BiH

Nakon svečane ceremonije i obraćanja zvanica svi gosti su pozvani da uživaju u čarima sarajevske Vijećnice, druženju i zabavnom programu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti