Qatar Airways dopremio 10 tona katarske pomoći građanima Bosne i Hercegovine

19.05.2020. 18:04 / Izvor: Akta.ba
Qatar Airways dopremio 10 tona katarske pomoći građanima Bosne i Hercegovine

Stigla pomoć iz Katara - sletio jedan od najmodernijih aviona iz flote Qatar Airwaysa sa 10 tona katarske pomoći građanima Bosne i Hercegovine.

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, sa članovima kabineta i članovima Štaba za krizne situacije MVP-a BiH, na sarajevskom aerodromu danas je dočekala katarski Boeing 787 koji je dopremio humanitarnu pomoć našoj zemlji.

 

 

Ovaj historijski događaj bio je ujedno prilika da se ministrica Turković zahvali katarskom narodu i Njegovom Visočanstvu Tamim bin Hamadu Al Thaniju za nesebičnu pomoć u danima kada se i Država Katar suočava sa mnogo težom situacijom pandemije i preko 30.000 zaraženih stanovnika ove prijateljske zemlje.

Država Katar je jedina arapska zemlja koja je poslala avion pomoći Bosni i Hercegovini rekla je ministrica Turković, danas na sarajevskom aerodromu, kad je sletio avion pomoći.

"Država Katar je istinski prijatelj Bosne i Hercegovine. Istinske prijatelje čovjek prepozna kad je u nevolji, a pogotovo kad se uzme u obzir da je kod njih situacija mnogo teža te da je broj zaraženih u njihovoj zemlji mnogo veći nego kod nas", istakla je Turković.

Ministrica se zahvalila u ime građana i države Bosne i Hercegovine Njegovom Visočanstvu katarskom emiru Tamim bin Hamad Al Thaniju. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti