Vijesti/ BOSNA I HERCEGOVINA

Quality Cert dobio akreditovane Lead Auditore za ISO 37001:2016

Predavači ove obuke su pružili znanje i vještine potrebne za obavljenje prve, druge i treće revizije sistema za upravljanje protiv mita(ABMS) prema ISO 37001.

20.05.2020. 08:02 / Izvor: Akta.ba

Quality Cert iz Sarajeva  nakon završene obuke u trajanju od  6 dana, te uspješnog završenog procesa testiranja dobio je prve akreditovane Lead Auditore standarda ISO 37001:2016  Anti-bribery management systems.

Procesom obuke sa personalnom certifikacijom pod pokroviteljstvom Exemplar Globala, Lead Auditori Quality Certa su postali osposobljeni i međunarodno priznati za sisteme upravljanja protiv podmićivanja.

Predavači ove obuke su pružili znanje i vještine potrebne za obavljenje prve, druge i treće revizije sistema za upravljanje protiv mita(ABMS) prema ISO 37001.

ISO 37001 je prvi međunarodni standard iz oblasti sistema upravljanja namijenjen za borbu protiv mita i korupcije koncipiran tako da pomogne organizacijama u borbi s rizikom od mogućeg podmićivanja u njihovim vlastitim radnim procesima i kroz njihove globalne lance vrijednosti.

On posjeduje potencijal za umanjenje korporativnog rizika i troškova u vezi s pojavom podmićivanja osiguravajući fleksibilan poslovni okvir kojim se sprječava, otkriva i rješava podmićivanje. „Mito predstavlja značajan poslovni rizik u mnogim državama i sektorima”, kaže Neill Stansbury, predsjednik projektnog komiteta ISO/PC 278 koji je zadužen za ovaj novi standard. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti