Quality Cert Sarajevo kreirao softver za uspostavu sistema FUK

31.12.2020. 09:39 / Izvor: Akta.ba
Quality Cert Sarajevo kreirao softver za uspostavu sistema FUK

Tim Quality Certa sa svojom IT podrškom je razvio softver za uspostavu, održavanje, redovno ažuriranje i upravljanje sistemom finansijskog upravljanja i kontrole (FUK).

Tim Quality Certa sa svojom IT podrškom je razvio softver za uspostavu, održavanje, redovno ažuriranje i upravljanje sistemom finansijskog upravljanja i kontrole (FUK).

"Finansijski experti i revizori Quality Certa imaju vrhunsko predznanje i dugogodišnje iskustvo u uspostavljanju odnosno izradi i implementaciji sistema finansijskog upravljanja i kontrola kod korisnika javnih sredstava i u procesu uvođenja interne revizije u skladu sa standardima međunarodnog okvira profesionalne prakse i propisima koji uređuju internu reviziju u Bosni i Hercegovini", rekli su iz Quality Certa.

Na području Federacije BiH uspostava sistema finansijskog upravljanja i kontrole (FUK) predstavlja zakonsku obavezu shodno Zakonu o finansijskom upravljanju i kontroli u javnom sektoru FBiH koji je objavljen 18.05.2016. godine u "Službenim novinama FBiH" br. 38/2016 za korisnike javnih sredstava.

FUK odnosno finansijsko upravljanje i kontrola obuhvataju cjelokupni sistem finansijskih i drugih kontrola, uključujući i organizacionu strukturu, metode i procedure, i to ne samo finansijskih sistema, već i operativnih i strateških sistema organizacije.
 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti