Quality Cert Sarajevo nudi uslugu penetracionog testiranja

20.06.2019. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Quality Cert Sarajevo nudi uslugu penetracionog testiranja

Quality Cert Sarajevo svoje konsultantske usluge pruža na tržištu Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Kosova.

Quality Cert sa sjedištem u Sarajevu nudi uslugu penetracionog testiranja elektronskih informacionih sistema i istovremeno savjetodavnu funkciju za rješavanje ustanovljenih problema i otklanjanje primjećenih slabosti.

"Provjeravamo bezbjednost internih radne stanice, serveri, mrežni uređaji i eksternih javno dostupni servisi i serveri sistema, zatim provjera bezbjednosti internet, desktop i mobilnih aplikacija i servisa, bežićnih sistema komunikacije. Naročitu pažnju posvećujemo provjeri rizika od štetnih proboja na polju ljudskih resursa i rizicima koji proističu iz manjkavih internih procedura i pravila. Radimo u formatima black, grey i white box", kažu iz kompanije.

Od svog osnivanja teže da budu na usluzi korisnicima sa ponudom visoko kvalitetnih usluga u oblasti računovodstvenih usluga i poslovno-finansijskog konsaltinga, implementacije međunarodnih standarda kvalitete i poslovnih edukacija.

Njihovi korisnici su sva preduzeća uključena u rad sa platnim karticama, banke i druge finansijske institucije koje barataju privatnim (zaštićenim) bazama podataka o ličnostima, internet preduzetništvo, kompanije dobavljači IT usluga (mobilni telefoni, internet), firme koje imaju kablovske ili bežične interne mreže.

"Sami pravimo sopstvene alate za testove, po zahtjevu klijenata, što klijentu omogućava jedinstven uvid u bezbjednost sopstvenih sistema, zahvaljujući našem načinu izrade alata, zasnovanom na reverse engineering. Pored običnog testiranja nudimo široku lepezu usluga: od nuđenja rješenja do najšire saradnje na polju IT bezbjednosti. Imamo svoju bazu neobjavljenih ranjivosti, veliko iskustvo u korištenju Open-source Intelligence alata (OSINT) najšire dostupnih aplikacija, doprinosimo OWASP fondaciji alatima i predavanjima, imamo posebno pripremljene konfiguracije za razbijanje uobičajnih tipova enkripcije", rekli su.

Pored toga sastavljaju izvještaje o rizicima od proboja IT sistema, periodične izvještaje, ponovljene testove nakon sprovođenja preporuka, vode razgovore sa zaposlenima i testiraju njihovu otpornost na manipulaciju, orgnizuju predavanja za podizanje svijesti i budnosti o mogućim napadima, tu je još savjetodavna funkcija i saradnja na polju bezbjednosti IT sistema.

Quality Cert Sarajevo svoje konsultantske usluge pruža na tržištu Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Kosova.

Quality Cert Sarajevo je ISO/IEC 9001:2015 i ISO/IEC 27001:2013 usaglašen.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti