Quality Cert Sarajevo u Roaming Networks uvodi standard sigurnosti informacija

13.08.2020. 08:51 / Izvor: Akta.ba
Quality Cert Sarajevo u Roaming Networks uvodi standard sigurnosti informacija

Standard 27001 je međunarodno priznata metodologija za područje zaštite informacija.

Quality Cert iz Sarajeva otpočeo je proces realizacije implementacije sistema sigurnosti informacija u firmi Roaming Networks d.o.o. sa sjedištem u Banjaluci. Standard  27001 je međunarodno priznata metodologija za područje zaštite informacija.

To je sistem baziran na upravljanju rizicima kroz procedure uspostave, implementacije, produkcije, nadzor, održavanje i usavršavanje informacijske sigurnosti. ISO 27001 daje brojne prednosti firmi i koja ga posjeduje, a jednako tako i njenim klijentima i poslovnim partnerima.

Uvođenjem ovog standarda, firma  se obvezuje osigurati zaštitu poslovnih podataka u svim aspektima poslovanja na način da svoje, jednako kao i podatke svojih poslovnih partnera, tretira kao tajne, raspoložive i čuva njihov integritet.

Kompanija Roaming Networks je jedan od vodećih sistem integratora u ICT industiji u Srbiji i regionu Balkana. Pružaju profesionalne usluge konsaltinga, projektovanja, implementacije, integracije i održavanja u oblastima radio i radio-relejnih pristupnih mreža, pasivnih optičkih mreža, transportnih i pristupnih sistema, IP mreža, IT infrastrukture i data centara i sistema tehničke zaštite.

Tokom prethodnih godina izgradili su jako prisustvo na tržištima Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije i Nemačke. Roaming Networks ima preko 650 zaposlenih. Partnerski sarađuju sa 15 svjetskih kompanija. Kroz stabilan rast i razvoj teže  da prošire poslovanje na nova tržišta Evrope i Amerike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti