RA USK pozvala mala i srednja preduzeća u program poslovnog rasta i razvoja

18.03.2014. 12:07 / Izvor: eKapija.ba
RA USK pozvala mala i srednja preduzeća u program poslovnog rasta i razvoja

Program će vlasnicima kompanija pružiti mogućnost izrade jedinstvene prezentacije poslovanja njihove kompanije, uz podršku certifikovanih konsultanata BIP-a.

Norveška fondacija Business Innovation Programs (BIP) i  Razvojna agencija Unsko-Sanskog kantona uputili su poziv malim i srednjim preduzećima sa područja Unsko-sanskog kantona da se prijave za učešće u programu poslovnog rasta i razvoja.

Cilj ovog programa jeste da vlasnik/menadžer uz saradnju sa BIP-ovim konsultantom:

•Procjeni trenutnu situaciju i mogućnost rasta,

•Prepozna pravac u kome poduzeće može ostvariti rast  i

•Ostvari plan rasta

Program će vlasnicima kompanija pružiti mogućnost izrade jedinstvene prezentacije poslovanja njihove kompanije, uz podršku certifikovanih konsultanata BIP-a. Menadžerima i vlasnicima kompanija pruža se prilika da ostvare direktne poslovne kontakte sa ostalim učesnicima programa na zajedničkim radionicama. Također, kroz saradnju sa BIP-om iz Norveške, kompanije koje budu učestvovale u programu, će imati mogućnost provjere izvoznog potencijala za svoje proizvode i usluge, te mogućnost pregleda inovacija i tehnologija za unapređenje vlastite proizvodnje, proizvoda i usluge.

Svaka kompanija će uz konsultantsku podršku imati priliku da analizira trenutnu situaciju u kompaniji, konkurenciju, odnos sa dobavljačima i kupcima, definiše vlastite ciljeve i uz podršku konsultanata, te izradi plan po kome će vlasnici u narednom periodu realizovati planirane aktivnosti.

Ovaj poziv je otvoren za kompanije koje rade više od godinu dana i koje imaju potencijal za rast i razvoj. Učešće kompanija u programu je besplatno, a od kompanija se očekuje da aktivno učestvuju u projektnim modulima.

Prijava se može predati do 04.04.2014. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti