Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Računovodstvene usluge i revizija poslovanja jednostavnija uz MF Plus

Za uspješno poslovanje najvažnije je raspolagati ispravnim, potpunim i, što je najvažnije, pravovremenim informacijama.

16.10.2017. 09:15 / Izvor: Akta.ba

Za uspješno poslovanje najvažnije je raspolagati ispravnim, potpunim i, što je najvažnije, pravovremenim informacijama. To se posebno odnosi na financijsko stanje kompanije, poreznu regulativu i poslovno okruženje.

MF Plus d.o.o. Sarajevo s drugačijim i novim pristupom u pružanju računovodstvenih informacija klijentima, društvo je u kojem sve to možete naći. Koristeći se najmodernijim poslovnim sistemom, njihovi klijenti mogu doći do podataka o svojim poslovnim knjigama u bilo kojem trenutku. MF d.o.o. Sarajevo će svojim klijentima pomoći u sljedećem:

- Vođenje poslovnih knjiga, izrada financijskih izvještaja za samostalne poduzetnike, za mala i srednja poduzeća. Financijsko i materijalno knjigovodstvo, blagajničko poslovanje, PDV evidencija, obračun plata i dr.

- Izrada finansijskih izvještaja za samostalne preduzetnike, mala i srednja preduzeća – Bilans stanja, Bilans uspeha, izveštaj o tokovima gotovine, izveštaj o promjenama na kapitalu i svi ostali iizvještaji u skladu sa zahtjevima Zakonodvnih organa.

- Revizija finansijskih izvještaja – utvrdit ćete da li su prezentirana finansijska izvješća realna i objektivno prikazuju finansijski položaj i uspješnost poslovanja preduzeća. Revizija služi da zaštiti interese vlasnika kapitala, te stvaranje pouzdane informacijske podloge za racionalno odlučivanje i upravljanje.

- Revizija podudarnosti – utvrdit će razinu usklađenosti s određenim pravilima, politikama, zakonima, ugovorima ili državnim propisima vašeg poduzeća.

- Revizija poslovanja – sistemski uvid u aktivnosti poduzeća ( ili njihov određeni dio) u odnosu na određene ciljeve u svrhu ocjene poslovanja, utvrđivanja mogućnosti poboljšanja i davanja preporuka za unapređenje daljih aktivnosti poslovanje..

- Usluge poreznog savjetovanja – obavljamo usluge savjetovanja u oblastima:poreza na dodatnu vrijednost, poreza na dobit poduzeća i poreza građana.

Pomoći će Vam pri izradi poreznih prijava, ostvarivanju poreskih olakšica i uopće u usklađivanju Vašeg poslovanja sa poreznim propisima.

Ostale usluge koje ova kompanija nudi su :

- pomoć oko poslova registracije firme, udruženja, obrtničke radnje…

- izrade različitih menadžerskih izvještaja i analiza

- izrade statističkih i ostalih analitičkih izvještaja

- prijave poreza za nepokretnost

- usluge u toku inspekcijskog nadzora i žalbe po istim (žalbe i primjedbe na zapisnike i rješenja Porezne uprave)

- praćenje i analiza poreskih propisa iz oblasti poslovanja klijenta

- izrada i prikupljanje dokumentacije za pribavljanje bankarskih garancija

- pomoć pri organizaciji računovodstveno-financijske službe i usklađivanje sa ostalim službama društva

- savjetovanje u organiziranju poslovnih procedura

- izvještavanje na stranim jezicima ( engleski, njemački)

- izrada pravilnika poslovanja

- izrada biznis plana

Njihov je cilj da svojim klijentima omoguće da dragocijeno vrijeme i energiju mogu usmjeriti na poslovanje, prepuštajući brigu o administraciji i računovodstvu društvu MF Plus. Svojim klijentima na taj način omogućavaju postizanje još boljih poslovnih, a s time povezano i financijskih rezultata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti