Radi se studija vodosnabdijevanja područja MZ Mišari

27.05.2016. 10:27 / Izvor: Akta.ba
Radi se studija vodosnabdijevanja područja MZ Mišari

Studija bi, po ugovoru, trebalo da bude završena do kraja juna 2016. godine, a vrijednost izrade ovog dokumenta je 4.800 KM.

Opština Vlasenica krenula je sa izradom Studije vodosnabdijevanja područja Mjesne zajednice Mišari. Opština je na izradi pomenute Studije angažovala preduzeće „Kriptos“ d.o.o. Milići. Ovom Studijom će biti izvršena analiza svih izvorišta koja se nalaze na pomenutom području.

Mjesna zajednica Mišari trenutno nema riješeno vodosnabdijevanje, a izrada Studije je prvi korak u rješavanju pomenutog problema. Na ovom području vodosnabdijevanje se vrši putem vodovoda koji je izgrađen 70-ih godina, a koji ne ispunjava tehničke uslove.

Cilj je da se funkcionisanje ovog vodovoda uredi u skladu sa Zakonom o vodama Republike Srpske, naročito iz razloga što je procijenjeno da bi, ukoliko bi se nastavilo sa funkcionisanjem na ovaj način, to izazvalo mnoštvo problema u narednom periodu.

Planirano je da se održe sastanci sa lokalnim stanovništvom, u cilju pronalaženja što boljih rješenja.

Studija bi, po ugovoru, trebalo da bude završena do kraja juna 2016. godine, a vrijednost izrade ovog dokumenta je 4.800, 00 KM, navode iz Opštine Vlasenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti