Vijesti

Radionica u saradnji Pristop Grupe i Sarajevske Berze - Burze: Finansijski PR povećao interes za tržište kapitala

08.06.2007. 14:46 / Izvor: Pristop BH

Sedmica komunikacija u organizaciji agencije Pristop BH je u svom završnom dijelu otvorila mnoga pitanja za profesionalce koji se bave komunakacijama.

Na radionici 08. juna 20078. godine, u kojoj su kao predavači učestvovali Zlatan Dedić, Direktor sarajevske berze-burze vrijednosnih papira i Aleš Razpet, Predsjednik Uprave Pristop grupe, bilo je riječi o ulozi finansijskog PR-a u razvoju tržišta kapitala.

Kroz praktičan primjer devetomjesečne proaktivne komunikacijske kampanje Sarajevske berze-burze zaključeno je da planiranje komunikacijskih strategija i pažljiva implementacija urode plodom i u širim društvenim sferama.

Ono što ohrabruje je činjenica da ulagači sa slovenačkog tržišta pažljivo prate razvoj tržišta kapitala u Bosni i Hercegovini i da su prognoze veoma optimistične zaključio je gosp Razpet nakon uvodnog predavanja.

Napravljen je interesantan presjek strategija između dvije države uz pomoć gosp Dedića i gosp Razpeta, a diskusija se pretvorila u veoma produktivnu debatu između učesnika: predstavnika medija, javnih preduzeća i kompanija. Tokom diskusije Dedić je zaključio:

"Drago mi je što imamo sve više specijalizovanih novinara u našima medijima, pogotovo kad je u pitanju tržište kapitala. Što je veći nivo obrazovansti i novinara i publike to su veće šanse za razvoj tržišta kapitala sa domaćim i stranim ulagačima. SASE je u saradnji sa Pristopom krenula tim putem, a rezultat je odličan odnos i saradnja sa medijima, uz čiju pomoć je znatno povećan interes za tržište kapitala u Bosni i Hercegovini", rekao je Dedić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti