Radnice Tekstilne industrije "Nikola Tesla" počele da šiju

01.09.2014. 10:39 / Izvor: SRNA
Radnice Tekstilne industrije 'Nikola Tesla' počele da šiju

Radnice Tekstilne industrije "Nikola Tesla" u Bileći jutros su ponovo počele da šiju, nakon desetodnevne obustave rada, pošto im je obećano da će uskoro dobiti dio zarađenih plata, potvrdio je načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić.

Radnice Tekstilne industrije "Nikola Tesla" u Bileći jutros su ponovo počele da šiju, nakon desetodnevne obustave rada, pošto im je obećano da će uskoro dobiti dio zarađenih plata, potvrdio je Srni načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić.

Aleksić je rekao da se trenutno šije na dvije linije i da je u toku formiranje treće.

Radnice su štrajkovale zbog neisplaćenih plata i doprinosa za posljednja tri mjeseca.

Nakon sastanka sa direktorom Tekstilne industrije "Nikola Tesla" Dušanom Vješticom i rukovodstvom opštine, koji je održan krajem prošle nedjelje, dogovoreno je da radnice počnu sa proizvodnjom, a da će im do 10. septembra biti isplaćen dio zarada.

Da bi problem tekstilaca bio što brže riješen, u njegovo rješavanje uključila se i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je u Banjaluci razgovarala sa načelnikom opštine Bileća Miljanom Aleksićem.

Tada je najavljeno da će "Nikola Tesla" preuzeti posao, te da će raskinuti ugovor sa dosadašnjim partnerom "Imeks internacional", čija je vlasnica Milena Janković, jer nisu ispoštovane obaveze prema zaposlenima.

Saradnja sa preduzećem "Štajman" iz Njemačke biće nastavljena.

Radnice tokom štrajka nisu željele da pregovaraju sa Jankovićevom, za koju su rekle da ni ne znaju gdje se nalazi, već su zatražile pomoć od Vlade Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti