Radnicima u RS kojima je onemogućen rad bit će isplaćene plate za mart

23.03.2021. 12:55 / Izvor: SRNA
Radnicima u RS kojima je onemogućen rad bit će isplaćene plate za mart

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković rekao je danas da će radnicima kojima je onemogućen rad zbog preventivnih mjera sprečavanja širenja virusa korona biti isplaćena minimalna plata za mart, porezi i doprinosi.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će radnicima kojima je onemogućen rad zbog preventivnih mjera sprečavanja širenja virusa korona biti isplaćena minimalna plata za mart, porezi i doprinosi.

"Sastanak je bio kvalitetan, a u petak, 26. marta, imaćemo sastanke i sa ministrom trgovine i turizma Suzanom Gašić i ministrom finansija Zorom Vidović na kojima ćemo nastaviti razgovare", rekao je Višković novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa predstavnicima Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva "Horeca" i Sekcije frizera i kozmetičara pri Zanatsko-preduzetničkoj komori Republike Srpske.

On je istakao da će se razmisliti da frizerima i kozmetičkim salonima nakon isteka posljednjih mjera bude omogućen rad.

Sastanku su prisustvovali i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

U Republici Srpskoj od danas je na snazi novi set mjera sprečavanja širenja virusa korona u zajednici koji će važiti do ponedjeljka, 29. marta.

Između ostalog, zabranjen je rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, kao i obavljanje uslužnih i zanatskih djelatnosti koje zahtijevaju neposredan kontakt sa korisnicima /frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje i djelatnosti za njegu i održavanje tijela/, te rad bazena, wellnes i spa centara, skijalištia i skijaških centara i trgovačkih centara. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti