Radom u dvije smjene do povećanja proizvodnje

28.12.2012. 08:18 / Izvor: SRNA
Radom u dvije smjene do povećanja proizvodnje

U "Swisslion Industriji alata Trebinje“ (SL IAT) naredne godine počeće rad u dvije smjene, a planirano je povećanje proizvodnje za oko 20 odsto, rekao je danas predsjednik Upravnog odbora SL IAT Zoran Komatina.

 

U "Swisslion Industriji alata Trebinje“ (SL IAT) naredne godine počeće rad u dvije smjene, a planirano je povećanje proizvodnje za oko 20 odsto, rekao je danas predsjednik Upravnog odbora SL IAT Zoran Komatina.

Komatina je, poslije sjednice Upravnog odbora Sindikata metalaca i rudara Republike Srpske, naveo da su već potpisani ugovori sa važnim poslovnim partnerima i najavio rekonstrukciju proizvodne hale, što će omogućiti bolje uslove za rad.

Prema njegovim riječima, neki od osnovnih ciljeva ovog kolektiva su da se sačuvaju radna mjesta i postojeći kupci, te da se iznađu novi.

Predsjednik Sindikata metalaca i rudara Boško Pikula izrazio je nadu da će u 2013. godini biti znatno poboljšan materijalni položaj  radnika, napominjući da je prosječna plata od 400 maraka nedovoljna.

Predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Obrad Belenzada rekao je da je neophodno da Vlada Srpske razmisli o predloženim mjerama koje je ovaj sindikat iznio u dokumentu "Nova industrijska politika“, a koje bi, kako kaže, spasile posrnulu industriju Republike Srpske.

On smatra da politika koja se vodi prema industriji nije dobra i da je treba mijenjati.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti