Radomirka Vukoje, direktorica Mljekare Pađeni: I ona je Lady Boss

12.05.2014. 16:12 / Izvor: eKapija.ba

U Sarajevu su 7. i 8. maja 2014. godine održani Dani ženskog poduzetništva s ciljem promoviranja kompanija iz cijele BiH na čijem se čelu nalaze žene.

U Sarajevu su 7. i 8. maja 2014. godine održani Dani ženskog poduzetništva s ciljem promoviranja kompanija iz cijele BiH na čijem se čelu nalaze žene.

Na svečanoj, završnoj, večeri održan je i Gala party "Lady Boss" na kojem su dodijeljene nagrade za najbolju poduzetnicu u BiH.

Radomirka Vukoje, direkorica Mljekare Pađeni, osvojila je u nominaciji za poduzetnicu godine u Bosni i Hercegovini, drugo mjesto.

Preuzimajući nagradu, Radomirka Vukoje se posebno zahvalila svojoj porodici.

"Najveću zahvalnost na ovoj nagradi dugujem mojoj porodici, jer bez mojih sinova i muža ne bih uspjela", istakla je ona.

Mljekara Pađeni je osnovana 1999. godine, a početni kapacitet je iznosio skromnim 130 litara na dan. Stalnim investicionim ulaganjima, uvođenjem standarda, unapređenjem proizvodnje i poslovanja obezbjedili su održivi ekonomski razvoj i stalno proširenje proizvodnje, tako da je danas Mljekara Pađeni savremeno opremljen pogon kapaciteta 40.000 litara mlijeka na dan.

Sirovo mlijeko otkupljuju od oko 800 kooperanata iz 13 opština sa područja Hercegovine,  Romanije i Podrinjske regije. Gotove proizvode plasiraju na područje većeg dijela Republike Srpske, dio Federacije a dio proizvoda izvoze za Crnu Goru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti