Radovi na pripremi sajmišta "GRAPOS – EXPO 2010" u punom jeku

23.03.2010. 14:00 / Izvor: eKapija.ba
Radovi na pripremi sajmišta 'GRAPOS – EXPO 2010' u punom jeku

U Poslovnoj zoni "Širbegović", na samom ulazu u Gračanicu, na putu Gračanica – Sočkovac, u punom su jeku radovi na pripremi sajmišta. Radi se o lokaciji na kojoj će se od 7. do 10. aprila ove godine održati prvi Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOS – EXPO 2010.

Do sada je svoje učešće na sajmu GRAPOS – EXPO 2010. prijavilo više od 140 firmi, a očekuje se da će se taj broj do 7. aprila još povećati. S obzirom da je sajam međunarodnog karaktera, među prijavljenima se nalaze i firme iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Francuske, Italije i Austrije.

Veliki dio posla je okončan, što znači da se već sada nazire konačan izgled sajma. Ograde i jarboli su postavljeni, a trenutno se montiraju šatori i podižu hale. Uporedo se priprema i ostatak infrastrukture, potrebne za besprijekorno funkcionisanje sajma i ispunjavanje svih zahtijeva učesnika i posjetilaca, saopćeno je iz pres službe sajma.

Ovaj sajam predstavlja jedan od strateških prioriteta privrednog razvoja općine Gračanica. Cilj je kroz prezentaciju poduzetništva unaprijediti privredni i ekonomski razvoj ne samo općine Gračanica, nego i šireg područja Tuzlanskog kantona, Federacije BiH, kao i cijele države.

Iza projekta sajma zajedničkim snagama stoje Općina Gračanica, Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica, Obrtnička komora Tuzla i BOMS – expo d.o.o., uz podršku Njemačke tehničke saradnje GTZ, Vlade Tuzlanskog kantona i Klastera plastičara i alatničara BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti