Raskida se ugovor o iznajmljivanju restorana Benetton na Bjelašnici sa Domoartom

22.05.2020. 10:18 / Izvor: Akta.ba
Raskida se ugovor o iznajmljivanju restorana Benetton na Bjelašnici sa Domoartom
OTVORI GALERIJU

Skupština KS putem Ureda za borbu protiv korupcije izvrši provjeru zakonitosti sklapanja ovog ugovora.

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo na 25. online sjednici sa 28 potvrdnih glasova, izglasali su da se raskine Ugovor o iznajmljivanju restorana Benetton na Bjelašnici sa privatnom firmom Domoart d.o.o na šest godina, koji je potpisalo Javno preduzeće ZOI'84.

Usvojen je i zaključak da Skupština KS putem Ureda za borbu protiv korupcije izvrši provjeru zakonitosti sklapanja ovog ugovora.

Kenan Magoda, direktor firme ZOI'84  odgovarajući na pitanja zastupnika kazao je kako se Benetton izdaje od 2009. godine i da je ovo najveći finansijski ugovor potpisan od strane preduzeća, kao i najkvalitetniji ugovor za razliku od prethodnih ugovora o iznajmljivanju Benettona.

Na pitanje zastupnika ko je vlasnik firme Domoart? Magoda je odgovorio, kako je vlasnik Nedip Đapo koji je veoma ozbiljan ugostitelj i čije se poslovanje može provjeriti.

„Veoma je važno da znamo kome je izdat objekat, kao i da će vlasnik štititi ugled Ski centra i KS“, rekao je Magoda.

Pojasnio je kako su došle ukupno četiri ponude, od kojih su tri uzete u razmatranje jer su naveli tačne finansijske parametre. Dvije ponude su kaže pristigle iz KS, dok je jedna ponuda bila iz Mostara iz firme koja se bavi distribucijom. Domoart je kako je podcrtao Magoda dao najbolju ponudu.

Podsjećamo, Ugovor o iznajmljivanju restorana Benetton na Bjelašnici sa privatnom firmom Domoart potpisan je sa Javnim preduzećem ZOI'84 prije dva mjeseca i to na šest godina.

Ugovor su potpisali direktor ZOI'84 Kenan Magoda i punomoćnik firme Domoart iz Sarajeva Nedim Đapo.

Ugovoru o zakupu je potpisan na šest godina i važi od 17. aprila 2020. do 17. aprila 2026. godine.

Cijena zakupa, kako je navedeno u ugovoru za period januar – april iznosi mjesečno 5.500 KM, a  za period maj – decembar mjesečna zakupnina iznosi 1.600 KM. Što na godišnjem nivou bruto zakpnina iznosi 34.800 maraka sa uračunatim PDV-om.

Kako se dalje navodi zakupnina se počinje obračunavati od 20. januara 2020. godine i zakupac se obavezuje da u roku od 30 dana od dana potpisivanja ugovora uplati zakupninu u iznosu 11.200 KM za juni, juli, august, septembar, oktobar, novembar i decembar 2020. godine, koja će se voditi kao avansna uplata za navedene mjesece.

Uvidom u dokumentaciju, a kako je naveo i Magoda, pomenuti restoran je i ranije iznajmljivan i to SUR Parku prinčeva i firmi Enoteka.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti