Raspisan konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti korištenja OIE u HNK

10.08.2019. 10:20 / Izvor: Akta.ba
Raspisan konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti korištenja OIE u HNK

Fond za zaštitu okoliša Hercegovačko - neretvanskog kantona raspisuje javni konkurs za korištenje sredstava Fonda.

Fond za zaštitu okoliša Hercegovačko - neretvanskog kantona raspisuje javni konkurs za korištenje sredstava Fonda radi sufinansiranja projekata u oblasti korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju toplinske ili toplinske i rashladne energije.

Predmet javnog konkursa je prikupljanje prijava za sufinansiranje projekata s ciljem korištenja obnovljivih izvora energije u privrednim društvima za postavljanje jednog ili više novih sistema za korištenje obnovljivih izvora energije za proizvodnju toplinske ili toplinske i rashladne energije u postojeće proizvodne objekte na području HNK.

1. Dizalice topline za grijanje potrošne vode i/ili za grijanje prostora ili za grijanje i hlađenje prostora (u tekstu: sistem sa dizalicom topline),

2. Sunčani toplinski pretvarači za grijanje potrošne vode ili za grijanje potrošne vode i prostora (u tekstu: sistem sa sunčanim toplinskim •pretvaračima).

Sredstva Fonda isplaćivat će se u iznosu do 40% opravdanih troškova projekta nastali nakon potpisa govora, a maksimalno do 20.000,00KM, što se dokazuje datumom izdavanja računa dobavljača i datumom izvršenja plaćanja, navodi se u javnom konkursu.

Privredna društva čija je glavna djelatnost definisana Nomenklaturom glavnih industrijskih grupa (GIG BiH 2010), čija proizvodni objekat ima bruto građevinsku površinu veću ili jednaku od 400 m2 od čega je najmanje 90% površine namijenjeno za proizvodnu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti