Raspisan poziv IT firmama za promociju i kreiranje e-trgovine

16.06.2020. 08:09 / Izvor: Akta.ba
Raspisan poziv IT firmama za promociju i kreiranje e-trgovine

Predmet ovog javnog poziva IT firmama je dostavljanje ponuda za izradu web shopova krajnjim korisnicima (firmama), a čiju izradu bi, maksimalno do 20%, financirao MarketMakers projekt.

MarketMakers projekt i OLX, kao i partneri DHL, Monri Payment, Visa, UniCredit, Arbitri, OREA, Bit Alliance i Lilium digital pokreću javni poziv iT firmama radi razvoja e-trgovine u BiH.

Predmet ovog javnog poziva IT firmama je dostavljanje ponuda za izradu web shopova krajnjim korisnicima (firmama), a čiju izradu bi, maksimalno do 20%, financirao MarketMakers projekt.

Sufinanciranje kreiranja web shopova u BiH ima za cilj da potakne trgovce koji imaju potrebne predispozicije za pokretanje vlastitog web shopa, te njihovog rasta popraćenog kreiranjem novih radnih mjesta u lancu vrijednosti.

Cilj ove intervencije je rast i razvoj e-trgovine u BiH, te kreiranje novih radnih mjesta. Komunikacija sa ključnim akterima u e-trgovini je dovela do saznanja da je rast e-trgovine u BiH moguće stimulirati putem uvezivanja trgovaca sa svim drugim akterima u cilju njihovog lakšeg i bržeg izlaska na e-tržište, podizanjem svijesti trgovaca i kupaca o sigurnosti i koristi e-trgovine i putem direktnih poticaja trgovcima za primjenom / unapređenjem onlajn prodaje. 

Kome je namijenjen poziv?

Na ovaj poziv se mogu prijavit sve firme koje su registrirane za obavljanje djelatnosti (Klasifikacija djelatnosti, područje J - INFORMACIJE I KOMUNIKACIJE), te ispunjavaju sljedeće uvjete:

- Podnosilac aplikacije je u zadnje 3 godine kreirao minimalno 2 web shopa;
- IT firme imaju klijenta/e za izradu webshopa (preferiraju se klijenti koji dolaze iz sektora prodaje i proizvodnje odjeće, obuće, kozmetika, moda, elektro i kućanski aparati, mašine i alati, usluge. Ostali klijenti mogu biti razmatrani, ali ovo su primarni sektori koji su u fokusu);- Podnosilac aplikacije je dostupan da se u narednih 6 mjeseci posveti radnom zadatku;
- Podnosilac aplikacije je spreman osigurati 10% popusta na osnovnu cijenu1 izrade pojedinačnog webshopa;
- Podnosilac aplikacije je spreman potpisati ugovor sa MarketMakers projektom koji će sufinancirati do 20% svakog pojedinačnog webshopa, pri čemu pojedinačna podrška MarketMakers-a ne može preći maksimalni iznos od 4.000 KM;
- Potencijalni korisnik planira da putem novo uspostavljenog web shopa omogući online plaćanje.

Kako se prijaviti?

Prijavu je potrebno dostaviti elektronski putem maila na adresu: daniel.grahovac@marketmakers.ba i cc: dinka.majanovic@marketmakers.ba

Rok za prijavu ostaje otvoren do izbora 24 projekta koja zadovoljavaju postavljene kriterije, odnosno do utroška sredstava predviđenih za podršku. Evaluacija prijava će se vršiti na sedmičnoj osnovi.

Kriteriji za izbor IT firme i web shopa

Prijave koje ispunjavaju svih 6 eliminatornih uvjeta za apliciranje će biti ocijenjene prema kriterijima navedenim u pozivu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti