Raspisan tender: Elektroprivreda RS za konsultantske usluge plaća 4,5 miliona KM

06.02.2020. 13:17 / Izvor: Akta.ba
Raspisan tender: Elektroprivreda RS za konsultantske usluge plaća 4,5 miliona KM

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) planira da u naredne tri godine angažuje tim ekonomskih i pravnih stručnjaka

Elektroprivreda Republike Srpske planira da angažuje tim ekonomskih i pravnih stručnjaka čije će konsultantske usluge za period od tri godine platiti 4,5 miliona maraka.

Naime, danas je objavljeno obavještenje o nabavci usluga ekonomskih i pravnih eksperata, tačnije konsultanata za investicione projekte.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, predviđeno je zaključivanje okvirnog sporazuma s jednim privrednim subjektom i to na period od 36 mjeseci.

Ugovor će se dodijeliti dobavljaču koji do 16. marta 2020. godine bude dostavio najnižu cijenu tehnički zadovoljavajuće ponude.

Inače, zadatak Konsultanta je da analizira i sagleda mogućnosti i potencijalne rizike u cilju unapređenja rada i poslovanja. posebno imajući u vidu organizacione promene i promene u korporativnom upravljanju u okviru MH ERS i potrebu prilagođavanja uslovima poslovanja na otvorenom tržištu električne energije, kako u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, tako i u regionu.  

Konsultant će na osnovu sagledavanja postojećeg stanja po djelatnostima i energetskim subjektima u okviru MH ERS, predložiti smjernice i dati preporuke za neophodna unapređenja poslovnog modela u ekonomsko-finansijskom smislu. 

Od budućih partnera se traži da od 2016. do 2018. godine imaju najmanje pet realizovanih ugovora u pružanju konsultantskih usluga za najmanje tri energetske kompanije čije je sjedište u zemljama članicama Energetske zajednice.

Zahtijeva se da u istom periodu imaju najmanje dva izvršena ugovora u kojima su konsultovali državu ili društva u većinskom državnom vlasništvu na projektima koncesije ili na projektima koji su se finansirali iz kreditnih sredstava.

Vođa tima za investicije mora da bude osoba ekonomske struke sa najmanje deset godina radnog iskustva u savjetovanju javnih preduzeća a desetogodišnje iskustvo se traži i od investicionog menadžera.

Konsultanti moraju da imaju i dva člana ekonomske struke koji su u posljednjih 15 godina učestvovali u deset projekata u oblasti energetike.

Кonsultantska usluga treba da pruži podršku poslovodstvu MH ERS da se blagovremeno i efikasno suoči sa izazovima i promenama koje nameće tržište i regulatorno okruženje i upravlja razvojnim i investicionim aktivnostima.

Ove aktivnosti je potrebno sprovesti na organizovan način, posebno uvažavajući multidisciplinarni pristup, faze i korake u realizaciji budućih aktivnosti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti