Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Raspisan tender: Za skladištenje i transport vakcina pola miliona KM

22.04.2021. 11:07 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo civilnih poslova BiH raspisalo je tender za transport i skladištenje vakcina, lijekova i drugih sredstava u borbi protiv COVID-19, a za što će biti izdvojeno 500.000 KM.

"Transport i skladištenje će se vršiti na temperaturi od 2-8 stepeni Celzijusa. Okvirni sporazum će biti zaključen sa jednim ponuđačem, a trajaće dvije godine", navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Kako je istaknuto u dokumentaciji, davalac usluge mora posjedovati odgovarajuću dozvolu za uvoz i promet lijekva na veliko i certifikat o dobroj distributivnoj praksi izdat od Agencije za lijekove i medicinska sredstava BiH.

Kada su u pitanju usluge skladištenja, one će biti potrebne do 30 dana, od dana prijema. 

Transport se vrši tako što davalac usluge, u roku od deset sati preuzme robu, sa unaprijed određene lokacije u BiH, te istu dostavi na mjesta koja će biti navedena u dokumentima.

Rok za dostavu ponuda je 07.06.2021. 

Podsjetimo, u BiH je dosad stiglo oko 140.000 vakcina, uglavnom iz donacija, a prije nekoliko dana Predsjedništvo BiH je dalo saglasnost za kupovinu 200.000 Pfizerovih vakcina protiv COVID-19, dok je iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno da će BiH do kraja aprila dobiti i 50.000 kineskih vakcina, koje su donacija Narodne Republike Kine. 

 

PODIJELI:

TAGOVI:

skladištenje vakcina

tender

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti