Razgovarano o razvojnim šansama u oblasti energetike

01.04.2014. 09:15 / Izvor: eKapija.ba
Razgovarano o razvojnim šansama u oblasti energetike

U Trebinju je jučer održan multilateralni sastanak predstavnika Narodne skupštine RS, Srbije i Parlamenta Crne Gore i predstavnika energetskog sektora Srpske.

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević prisustvovao je jučer multilateralnom sastanku predstavnika Narodne skupštine RS, Srbije i Parlamenta Crne Gore i predstavnika energetskog sektora Srpske. Branislav Borenović, predsjednik Odbora za evropske integracije Narodne skupštine RS i narodni poslanik je istakao da je ovaj sastanak u Trebinju prilika da parlamentarci razmijene iskustva o radu parlamenata te razgovaraju o razvojnim šansama u oblasti energetike.

"Trebinje je grad u kojem i treba početi razgovore o saradnji u ovoj oblasti, smatramo da ova tema može biti tačka koja spaja ove tri države. Razgovaraćemo o zajedničkoj strategiji kako da iskoristimo energetski potencijal, koji ima prije svega RS, ali i Srbija i Crna Gora, kako bismo mogli da apliciramo za pretpristupne fondove i iskoristimo sredstva koja će biti na raspolaganju od 2014- 2020. godine", naveo je Borenović.

Predstavnici Elektroprivrede RS i Regulatornog odbora za energetiku u Narodnoj skupštini Srpske govorili su o radu Elektroprivrede, odnosno o zakonodavnim i regulatornim okvirima za investiranje u energetski sektor u RS.

Bilo je govora i o sprovođenju efektivnog nadzora nad energetskim investicijama i energetskom politikom od strane parlamenata, te o tome šta poslanici i parlamentarni odbori mogu da učine za bolju regionalnu energetsku integraciju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti