Razgovori o mogućnostima saradnje: Kinezi posjetili fojnički MS&WOOD

22.04.2017. 10:23 / Izvor: Oslobođenje
Razgovori o mogućnostima saradnje: Kinezi posjetili fojnički MS&WOOD

Kinesko tržište je jako veliko i na njemu ima mjesta za sve, kazao je nakon obilaska pogona Sun Youshu.

Fojničku fabriku namještaja MS&WOOD jučer je posjetila kineska delegacija iz grada Tangshan (Habei provincije) koju je primio direktor kompanije Muhamed Pilav i koji im je prilikom obilaska kompanije pokazao kako nastaje namještaj koji je svojim kvalitetom i nagradama već osvojio svjetska tržišta.

Kako je za Oslobođenje kazao direktor MS&WOOD kompanije, riječ je o uzvratnoj posjeti predstavnika Tangshana, općine koja broji 7,5 miliona stanovnika.

"Tokom naše posjete Kini jako smo lijepo primljeni i ovo je njihova uzvratna posjeta. Naši proizvodi se već prodaju u Kini, ali mi smo zainteresovani za saradnju sa kompanijama iz svih zemalja, kao i za moguća zajednička ulaganja", naglasio je Pilav.

Nakon obilaska proizvodnih pogona Sun Youshu, izvršni sekretar Tangshan City, za Oslobođenje je kazao kako je posjeta ovoj kompaniji prilika da razmotre mogućnosti saradnje u oba smjera, odnosno i u uvozu i izvozu.

"Kinesko tržište je jako veliko i na njemu ima mjesta za sve. Tangshan je razvio veliki industrijski park u luci Tangshan koji je fokusiran na obradu drveta. Stoga se pojavila mogućnost saradnje između firme MS&WOOD i firme unutar Tangshana, odnosno gradske uprave, u oblasti obrade drveta i tu postoji prilika i prostor za zajedničko ulaganje", kazao je Sun Youshu. Kako je naglasio Pilav MS&WOOD svojim proizvodima, prije svega, nastoji da promoviše BiH.

"Mi ne čekamo da nam vlast bilo šta riješi, mi se sami borimo na svjetskom tržištu i tako ćemo i dalje nastaviti", poručio je Pilav.

Fabrika namještaja MS&WOOD zapošljava preko 200 radnika, a namještaj koji se proizvodi u Fojnici izvozi se u 42 zemlje, na sve kontinente svijeta, i nalazi se u prodaji od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država. Jedan od najznačajnijih partnera ove bosanskohercegovačke industrije namještaja je najveći proizvođač i lanac prodavnica namještaja na svijetu, švedska IKEA.

Foto: Oslobođenje

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti