Razmatra se mogućnost uspostave zračne linije Mostar-Krk

18.11.2017. 08:41 / Izvor: Fena
Razmatra se mogućnost uspostave zračne linije Mostar-Krk

Župan Komadina kazao je kako je prostora za suradnju između njegove županije, grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije mnogo.

Izaslanstvo Primorsko-goranske županije Republike Hrvatske, predvođeno županom Zlatkom Komadinom, sastalo se u petak u Mostaru s gradonačelnikom tog grada Ljubom Bešlićem i njegovim suradnicima, a na sastanku se razgovaralo o prekograničnoj suradnji, kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture te uspostavi zračne linije Mostar-Krk.

Govoreći o prekograničnoj suradnji, gradonačelnik Bešlić podsjetio je na Program prekogranične suradnje IPA Hrvatska-Bosna i Hercegovina i Crna Gora 2014. - 2020. putem kojega se s navedenim zemljama može surađivati i koristiti europske fondove, ali i Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje (ADRION) u kojega je uključeno osam zemalja.

"Susret bio je prilika da se pokrenu određene inicijative, da se naši suradnici nađu i da možda pokrenu neke projekte koji su komplementarni i koji nam mogu pomoći", kazao je Bešlić u izjavi novinarima nakon sastanka.

Bešlić je doda kako se tijekom sastanka rodila ideja o povezivanju krčke i mostarske zračne luke.

"Poseban naglasak susreta bio je na aplikaciji Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture, u čemu bi Grad Rijeka svojim iskustvom uvelike mogao pomoći. Aplikaciju želimo raditi ove godine, a iskustva Rijeke u samoj dokumentaciji bit će dragocjena za nas. S naše strane učinit ćemo sve da iskoristimo sva prijateljstva koja su nam na raspolaganju kako bi napravili aplikaciju koja će biti najbolja", kazao je Bešlić.

Župan Komadina kazao je kako je prostora za suradnju između njegove županije, grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije mnogo, na gospodarskom, turističkom i kulturnom planu.

Govoreći o kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture i riječkoj pomoći, Komadina je istaknuo kako je Mostar kao i Rijeka multikulturalna sredina te kako je siguran da će gradonačelnik Rijeke rado prihvatiti da iskustvo kandidature svoga grada podijeli s Mostarom.

Hrvatski župan izrazio je spremnost podijeliti sva iskustva i u prekograničnoj suradnji te je pozvao na još bolji svaki drugi oblik suradnje. Pohvalio je suradnju mostarskog i riječkog sveučilišta, a posebno se osvrnuo na turizam kazavši kako je ove godine Hrvatsku posjetilo 400.000 turista iz BiH, koji su po njegovim riječima, posebno dragi prijatelji i gosti.

Nakon sastanka u Gradskoj vijećnici izaslanstvo Primorsko-goranske županije sastalo se s premijerom Hercegovačko-neretvanske županije Nevenkom Hercegom i suradnicima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti