Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Razmjena pozitivnih iskustava: Ministar zdravstva USK u posjeti INZ-u

23.02.2018. 13:53 / Izvor: Akta.ba

Hazim Kapić, ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi Unsko-sanskog kantona je boravio u posjeti Institutu za zdravlje i sigurnost hrane (INZ) u Zenici. 

Posjeta je uslijedila na poziv direktora INZ dr. Senada Huseinagića, a sastanku je prisustvovao i Dragoljub Brenjo, ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), te rukovodni tim INZ-a.

"Tema sastanka je bila razmjena pozitivnih iskustava i ukazivanje na mogućnosti saradnje i unaprijeđenja zdravstvenih usluga osiguranicima u oba kantona", istakao je direktor Huseinagić. 

Ministar u Vladi USK Kapić je istakao da je posjeta rezultat saradnje koju imaju zdravstveni radnici dva kantona. 

"U Zenicu i INZ sam došao na pozitivnu preporuku zdravstvenih radnika iz Unsko-sanskog kantona, koji imaju veoma pozitivne relacije sa vašom ustanovom. Drago mi je što u ovoj većoj sredini možemo dobiti vrlo korisne savjete, a želimo i da ispitamo mogućnosti korištenja kapaciteta Instituta za naše i potrebe u USK. Uvjeren sam da je ovo novi početak naše saradnje", kazao je Kapić. 

Ministar zdravstva ZDK Dragoljub Brenjo je zahvalio kolegi Kapiću na posjeti, te zahvalio na razmjeni ideja u dva kantona. Istakao je da je razgovaralo i o realizaciji kolektivnih ugovora, kreditnom zaduženju za unaprijeđenje rada zdravstvenih ustanova, te stanju zdravstva u Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti