Reakcija UIO: Dokumentacija o uvozu respiratora nije zagubljena

13.07.2020. 14:41 / Izvor: Oslobođenje
Reakcija UIO: Dokumentacija o uvozu respiratora nije zagubljena

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH reagirala je nakon današnjih aktivnosti pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu.

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH reagirala je nakon današnjih aktivnosti pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u carinskoj ispostavi Međunarodnog aerodroma Sarajevo. 

Kako je za "Oslobođenje" kazao glasnogovornik ove institucije Ratko Kovačević dokumentacija o uvozu 80 respiratora u BiH, čiji je uvoznik kompanija "FH Srebrena malina", se nije izgubila. 

"Istražioci su bili u carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo i izuzeli su originalnu dokumentaciju, koja im je potrebna u postupku, što mi je potvrdio šef ove carinske ispostave. Dakle, dokumentacija nije zagubljena", istakao je Kovačević.

Podsjećamo, prije samo nekoliko sati mediji su objavili kako pripadnici SIPA-e zbog spornog uvoza respiratora iz Kine ponovo pretresaju carinsku ispostavu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Pretres se prema nezvaničnim informacijama vršio je se navodno zagubila dokumentacija od prve pošiljke respiratora, kad ih je uvezeno 80 komada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti