Vijesti

Realizacija projekta "Obnova zelenih zona u urbanom dijelu općine Bugojno"

13.02.2009. 11:02 / Izvor: Fena

"Obnova zelenih zona u urbanom dijelu općine Bugojno" naziv je projekta koji će u ovom gradu realizirati Udruženje građana-prijatelja prirode "Eko element".

Radi se o projektu koji finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj (SIDA) a, u okviru programa SECTOR, implementira Regionalni ekološki centar za jugoistočnu i centralnu Evropu (REC).

"Radit ćemo na utvrđivanju biciklističkih staza i katalogizaciji pećina u bugojanskoj općini. Osim toga, nastavit ćemo saradnju s lokalnim strukturama vlasti radi očuvanja postojećih i uspostave novih zelenih površina u gradu, a jedan od naših ciljeva je da pomognemo u uspostavi održivog razvoja kao ključnog modela razvoja grada", kazao je direktor i projekt menadžer Boban Jokić.

U okviru projekta bit će upriličeno nekoliko seminara o temi zaštite životne sredine a u planu je i štampanje brošura o stanju ekologije na teritoriji općine Bugojno.

Partneri u projektu su JKUP "Čistoća" i Općina Bugojno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti