Vijesti

RECRO-NET d.o.o. Sarajevo na Cisco Expo 2012 predstavio vInfrastructure

16.05.2012. 16:03 / Izvor: eKapija.ba

Na ovogodišnjoj Cisco Expo konferenciji u Sarajevu, regionalni sistem integrator RECRO-NET je predstavio novo infrastrukturno rješenje vInfrastructure.

Rješenje je bazirano na Cisco referentnom dizajnu za gradnju datacentara za kompanije i organizacije s potrebom za smanjenjem IT troškova, konsolidacijom i očuvanjem kontinuiteta poslovanja (DR/BC).

Rješenje je rezultat je višegodisnjeg iskustva u realizaciji datacentar i disaster recovery rješenja za industriju, financijske i državne institucije.

Neven Randić, direktor RECRO-NET Sarajevo kaže kako u stvarnosti ne može reći da su rješenje sami razvili, već u suradnji s korisnicima i renomiranim proizođačima poput Cisco, IBM, Microsoft, Vmware, Symantec, HP i drugi...

(Neven Randić)

"Tražeći od nas da automatizirano, visokodostupno datacentar rješenje bude i cjenovno prihvatljivo lokalnim i regionalnim tržištima došli smo do jedinstvenog proizvoda. Rješenje uključuje hardware, software i usluge i donosi značajne ustede u odnosu na tradicionalna rješenja u datacentrima. Kompanijama i organizacijama od 100 do 5.000 korisnika je omogućeno da u potpunosti konsoliduju, dokumentuju i učine upravljivim svoju datacentar infrastrukturu, hardware i software. Dodatno, nakon izgradnje backup i disaster recovery procesa korisnici ostvare potpunu zastitu podataka i servisa bazirano na najboljoj praksi u industriji", izjavio je Neven Randić, direktor RECRO-NET Sarajevo.

Rješenje je parcijalno ili kompletno već implementirano kod velikog broja korisnika u BiH i šire, zbog čega se RECRO-NET i odlučio da "brandira" ovaj proizvod u koju je ugrađen visegodišnji know-how grupe, a rezultat je iskustva kod korisnika koji su i nakon 3 godine od implementacije zadovoljni s kvalitetom izvedbe, tehnološkim rješenjima uz jasno vidljivo smanjenje troškova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti